29 maj

Hej! Läget? Jag mår skitbra! Har haft en lång och intensiv dag som började med uppstigning 05.00. Tog en powerwalk innan jag gjorde bananplättar till frukost. Sjukt ambitiöst med tanke på att jag skulle vara på jobb 06.30 tycker jag. :P Var i Landskrona och jobbade idag, hjälpte till att inventera på Coop Forum där. Usch vad det är drygt att inventera, speciellt när hyllorna är proppfulla och massa varor ligger på fel ställen. Vi har det mycket mer organiserat på vårat Coop. ^^

 

Vid 16-tiden var vi klara och åkte tillbaka till Helsingborg. Stack hem och drack massa kaffe och sen körde jag till gymmet. Var så kallt och tråkigt väder, så tog bilen. Det händer inte ofta. Körde ryggpass idag i alla fall, kändes bra efter inventeringen. Nu har jag precis ätit lite och kollar på House. Blie nog en tidig kväll ikväll. Ska föröka gå upp tidigt imorgon också och promenera. ^^

 

 


Lite bilder från igår

Hej! Har varit en lång dag idag. Gick upp vid sju och var på gymmet strax efter åtta. Gymmade till halv tio ungefär och sen cyklade jag hem, duschade och fixade lunch. Jobbade elva till åtta och sen spelade jag massa fiol. Har fått noterna till Nordiska (orkesterläger) nu. Och det är inga lätta grejer. Måste öva som faan! Nu måste jag snart sova, för imorgon ska jag gå upp vid fem för att hinna ta en promenad och äta rejäl frukost innan vi ska ses utan för jobb halv sju. Ska inventera i Landskrona till fyra (minst) så samåker med några arbetskompisar. Så, god natt!

Mysig helg i Ystad!

Hej! Nu har jag kommit hem från en jättemysig helg i Ystad. Har hälsat på underbara familjen Siöland, längtar till nästa gång jag ska åka dit! :) Vi har mest chillat och umgåtts. Igår när jag kom fram höll Olle på att grilla, supergott! Efter maten kollade vi på Chocolate, den är så mysig! Sen såg vi röstningen på Eurovision song contest, den tar ju sjukt lång tid. Men rätt kul att kolla på. Det var rätt bidrag som vann tycker jag, men samtidigt vill jag inte ha hit allt jävla folk nästa år! Blir så mycket ståhej och kostar en massa pengar gör det ju också. Plus att jag tycker att det är en rätt tråkig och uttjatad tävling. xP
Idag har jag och Emma hittat på en massa skoj. Satt utomhus och ritade ett tag, sen började vi fota och kom på att vi ville sätta upp studsmattan, så det gjorde vi. Hoppade en massa och tog jättemånga bilder. Shit va kul vi hade! Sen blev det sen lunch och lite matteplugg innan jag åkte hem.
Jag har mina dolda skills, hehe..

Mysig fredag med Clara

Hej! Denna fredag har jag spenderat med Clara. Mötte upp henne på gymmet vid halv elva, och sen körde vi på från elva till ett. Jag har mitt arm/magpass på fredagar, så hon fick hänga på det, plus att vi körde lite extra rumpa för hennes skull. Det va kul att gymma ihop, men det är sjukt så mycket mer effektiv jag är när jag tränar själv! Efter gymmet stack vi hem till mig och duschade, gjorde vid oss och åt lunch. Sen stack vi in till stan och kollade lite i affärer. Hittade en bikinitopp på H&M (dock var den för liten, så ska byta till en större storlek och köpa trosorna också) och en topp inne på Gina Tricot. Köpte även lite småsaker inne på Tiger TGR, bland annat formar för att göra egen glass och drinkpinnar med händer i båda ändarna.
Vid sextiden mötte vi upp min mamma på stan och gick till Hotell Mollberg där det på fredagar är afterwork. Man köper ett glas vin/öl för 49 kr och så får man äta så mycket plockmat man vill. Idag var första gången jag var där, men verkligen inte sista! Riktigt mysigt och prisvärt! Åkte hem vid sju och tog tag i allt tråkigt som behövde göras här hemma, städning och tvätt och sånt. Nu ska jag kolla lite på Game of Thrones innan jag somnar. God natt!
Denna söta lilla figur fick jag av Clara idag! Det är en liten fläkt, så för att använda den får man ta av huvudet. Riktigt effektiv för att vara så lite. Denna kommer få följa med överallt i sommar!


Haha, man ser ju vem som bor på gymmet...


På Mollbergs. Drack vitt vin och åt oliver, brieost med honung, salami, tarpenade med jättesmå potatischip, hummus och nått gratängliknande som jag inte har en aning om vad det var, men gott var det i alla fall!


En äldre dam överatalade mig om att testa ostron. Så det gjorde jag! Fick en privatkurs av kocken hur man öppnar och lösgör ostronet. Han beskrev smaken som "en kyss direkt från havet". Men trots den målande beskrivningen var det ingen höjdare. Fick i mig två, sen räckte det... Kan tänka mig att det är ungefär samma konsistens som att tugga på ett öga...




Dagens outfit: linne - hollister, shorts - carlings, ring - lotta djossou, armband - egentillverkade

11 timmar jobb

Hej! Har haft en lång dag idag. Vaknade vid 6-tiden imorse, åt frukost och stack till jobb. Började 7.00 idag och spenderade 8 timmar med att lära mig delikatessen. Har skivat pålägg och grillat kycklingar hela dagen. Hade verkligen sett fram emot att sluta klockan tre och cykla till gymmet, men de behövde folk så jag fick sitta i kassan till klockan sex. Hann inte sticka till gymmet utan cyklade hem och sen kom Alex. Vi skulle grilla, men jag failade med att få igång grillen, så vi stekte köttet istället. Blev jättegott i alla fall! Har druckit öl och vin och pratat en massa hela kvällen. Nu är jag sååå trött och ska alldeles strax sova. Imorgon måste jag träna, ska cykla in vid åtta tänkte jag, så får ju gå upp vid sju eller nått. Sen blir det jobb 14-20.30, också delikatessen. :)
Igår när jag, Alex och Amelie chillade på stranden. :)

tripp, trapp, trull

Gillar längdskillnaden i vår kvartett. Speciellt den mellan mig och Filippa då jag har klackar och hon har platta skor. Hehe..

lååångpromenad och grillning

Hej! Har haft en underbar dag i det vackra vädret. Sov till elva (det händer inte ofta, men var så skönt att sova i min egen säng!!) och stack till gymmet. Körde armar och mage, vilket jag brukar göra på fredagar, men har inte hunnit köra det förrän idag. När jag kom hem var Clara här och hade fixat lite lunch. När vi ätit körde jag, mamma och Clara till Hilleshög som ligger mellan Glumslöv och Borstahusen. Där gick vi en låång promenad på drygt två timmar. 12 kilometer ungefär. När vi kom hem stack jag och Clara till stranden och tog ett dopp. Årets första! Var kallt men riktigt skönt! Sen startade vi grillen och jag, grillmästaren, grillade fläskfilé, lammspett, zucchini, korv, svamp och paprika. Så jäkla gott blev det! Åt en massa och nu är jag proppmätt. Clara körde precis så ska nog kolla på en film, eller kanske Game of Thrones.. ;)

Intensiva dagar

Hej! Har haft fullt upp de senaste dagarna, så har inte hunnit uppdatera något här då. Var ju i Lund och grillade med Hampus och David i onsdags, stannade hos Hampus till i torsdags. Fick skjuts av Felicia (andraviolinisten i vår kvartett) till Helsingborg och hade kvartettrep. Sen stack jag till gymmet och resten av dagen/kvällen spenderades med Clara. Först här, och sen åkte vi till henne och sov där.

I fredags skulle jag egentligen gått långpromenad med Clara på Kullaberg, men i bilen ringde min chef och undrade om jag kunde jobba, så det var bara att köra tillbaka till Clara, packa ihop alla grejerna och ta första bussen hem för att hinna till jobbet. När jag slutat åkte jag till Lund och träffade Hampus, Emil och några av deras kompisar. Emil är uppe i Boden och gör GMU (grundläggande militär utbildning) så vi har inte träffats på fyra månader. Så det var verkligen jättekul att träffa honom. Var en rolig, men smått udda kväll. Började förfesta hos en tjej i Lund och drog vidare till Malmö vid tio. Klockan tre var vi tillbaka i Lund, tog en hamburgare på BK och sen promenerade jag och Hampus till honom.
Idag har vi bara slappat, ätit och sovit. Drog hem vid tre eftersom vi (kvartetten) hade en spelning ikväll. 50-årskalas, mycket trevigt. Nu är jag hemma och har krupit ner i min underbara säng. Som jag har saknat den! Ska sova som en stock inatt! :P
Mina fina vänner Hampus och Emil. :)
Tycker att dessa bilder beskriver kvällen igår rätt bra!

Grilla i Lund! :)

Sitter och dricker kaffe och kollar på och ska snart åka till Lund för att grilla med några kompisar. Ska bli skönt att komma iväg och hitta på något eftersom jag är hemma större delen av dagarna. Det blir så tråkigt i längden..
Förresten, köpte en longboard igår, så har varit ute och åkt en dryg timme idag. Det går bättre och bättre, men ibland får jag springa ikapp den, hehe.. Men det är så himla roligt! Speciellt när man åker tillsammans med någon. :)
Älskar min fina mugg som jag fick av Hampus mormor förra våren. Använder den nästan varje dag! :)
Såhär ser min bräda ut. Inte världens snyggaste kanske, men den är riktigt skön och bra att åka på!

New shoes!

Kom på att jag glömt visa vad jag köpte i Lyon! Inte för att jag shoppade jättemycket, men några fina grejer hittade jag. Bland annat dessa skorna. Skulle köpa ballerinaskor (nästan alla går i det i Frankrike, året om verkar det som) men när jag skulle betala såg jag dessa, så det fick bli dom istället (köpte dock ett par ljusrosa ballerina sen ändå). Billiga var dom också, 35€. Dom är faktiskt rätt sköna att gå i. Kommer nog att använda mycket i sommar! :D
Dom är mycket ljusare i verkligheten, svårt att fånga färgen på bild. :P

sommar snart? :D

Hej! Fasen vilket underbart väder det är idag! Har varit en sväng på gymmet imorse och kört ryggpass, och när jag cyklade hem sken solen som bara den! La mig ute på gräsmattan med en bok och har legat där i två timmar. Blåser lite, men det gör inget, är nästan lite skönt när det kommer en vindpust. För stora förhoppningar om att sommaren snart ska komma. Hoppas att vädret håller i sig så man kan fortsätta vara ute hela dagarna!
Nu sitter jag inne och dricker lite kaffe. Ska dock snart gå ut igen och klippa gräsmattan. Idag åker gymhandskarna på från början, vill inte ha nya blåsor!! När mamma kommer hem från jobb ska vi köra till Väla. Har kollat på olika longboards och vill verkligen köpa en snart. Speciellt dagar som denna blir man sjukt sugen på att åka en runda! Får se om det blir en idag eller om jag väntar ett litet tag till. Måste ju kännas riktigt bra när man köper en!
Första dagen jag går i bikini och shorts. Helt underbart! :D

ishockey

Tro det eller ej, men jag kollar faktiskt på ishockey. Sverige-Tyskland. Sverige är rätt bra ju, 3-2 hittills. :)
Gjorde en mysig kvällsdessert med färska jordgubbar och kiwi varvat med mascarpone. Såå gott! Och inte så farligt onyttigt om man äter LCHF. ^^
Skitkass bildkvalité, men man ser ändå hur gott det ser ut!

image description

Bild


Armband :)

När vi var i Annecy köpte jag lite grejer för att kunna göra armband. Där finns världens bästa pysselaffär, det är som Panduro, men man behöver inte köpa mer än en grej av varje, för allt ligger i lådor, så det är bara att plocka. Gjorde fem färgglada armband som jag tror kommer att användas flitigt i sommar. :)

 


Avokadoröra

Nu har jag precis ätit lite middag. Blev så mätt på den goda lunchen att jag inte orkade laga något avancerat till middag. Blev en röra på två avokado, två hårdkokta ägg, ett par dl räkor, en dl creme fraîche, lite majonäs, salt, peppar, paprikapulver och chili. Och ett par finncrisp till det. Snabb och enkel mat när man inte orkar göra något annat.

 

Nu väntar en lugn kväll. Kanske kolla nån film och dricka te. Eller bläddra i nån tidning. =)

Dagens kvällsmat

image description

Riktigt god lunch! Kokt torsk med gulrot och smörstekta kapris.

image description

Mysig restaurang!

 


Luncha med mamma

Nu har jag joggat. Usch, var nog värsta löprundan någonsin. 2,3 km på 18 minuter. Det är vad jag brukar springa 3,5 km på. Men aja, träningsvärken mår liite bättre nu i alla fall. Så nu sticker jag och lunchar med mamma och hennes arbetskompis. :)

Onsdag

God morgon! Vaknade för en stund sen och kollade precis klart på One Day samtidigt som jag åt frukost. Har fortfarande hemskt mycket träningsvärk i benen, och även lite i ryggen efter igår. Men ska ändå försöka ge mig ut på en liten joggingrunda snart. Jag undrar var solen och det fina vädret har tagit vägen. När jag var i Frankrike var här ju jättefint! Men sen försvann det när jag kom hem... Nu är det bara så tråkigt och blåsigt... Aja, det är väl bara att hålla tummarna för att det snart ska bli bättre!
Nu ska jag börja städa mitt rum innan jag springer en runda. Hehe.. lär väl sluta med att jag släpar mig fram. Sen kommer mamma och hämtar upp mig, för jag ska äta lunch med henne och hennes arbetskompis idag. :)

One Day

Såg precis klart denna fina film. Hade inga förväntningar alls när jag satte igågn den igår kväll, men den var verkligen jätetfin. Kan varmt rekomendera den.

Aj som fan!

Ett tips till er alla: ha handskar när ni klipper gräsmattan med en handdriven gräsklippare. Annars får man blåsor på fingrarna som går sönder och det gör så jävla ont! Nu är mina tummar ömma som fan och det går knappt att röra på dem. Jag har klippt 250-300 kvm gräsmatta och har väl 100 kvm kvar. Det suger, för jag måste klippa den idag, annars blir gräset för långt. Plus att jag undrar hur det kommer att gå att lyfta hantlarna på gymmet. Får antagligen tejpa som fan och bita ihop. Usch vad irriterande detta är...
Det ser inte alls så farligt ut. Men smärtan går inte att beskiva. Det svider och är jätteömt.. :/

Lyon dag 2 (fortsättning)

Här kommer resten av bilderna från vår första heldag i Lyon. Sen är det bara fyra dagar kvar att lägga upp bilder ifrån, haha! Blev måånga bilder. Men hoppas att ni tycker att det är kul att kolla!
Fika på Starbucks! :)
Matilda på huvudshoppinggatan i Lyon
På Vapiano på Confluence (ett helt nyöppnat shoppingcenter)
Innan vi skulle ut och äta på kvällen. Älskar min nya långklänning från Rules by Mary. Gillar speciellt att den är riktigt lång, här hade jag till och med klackar. Matildas kommentar: "varför fick du den långa klänningen?!" haha, allt är typ kort till henne. ;P
Utsikten från Fourviére är såå fin!
<3
Lyonesisk sallad, jättegott! Råkade dock beställa in strimlad komage i tarm till huvudrätt. Inte alls gott. Faktiskt helt vidrigt. Men blev mätt på salladen och efterrätten i alla fall!
Kyrkan de byggde åt jungfru Maria. Så enorm och vacker!

Träningsvärk!!!

God morgon! Vaknade med västa träningsvärken i ben, rumpa och ländrygg. Det tog ungefär tio gånger längre tid att resa mig upp från sängen och gå upp för trapporna än vanligt. Men fan, känns ju ändå bra för jag vet att jag har gjort ett bra jobb igår på gymmet. Trots att jag kände mig fruktansvärt opepp (första gången det händer) och kände att jag inte orkade någonting.
Idag måste jag klippa gräsmattan, sticka till gymmet, städa mitt stökiga rum och spela fiol. Ska försöka bli av med det mesta av träningsvärken först, så ska sitta här i soffan och lägga upp fler bilder från Frankrike tänkte jag. Sen gymmet, blir rygg idag. Är mer pepp idag, så lär nog gå bra!

Äntligen lite jobb!

Hej! Blev lite ändrade planer idag då min chef ringede mig när jag va på gymmet och undrade om jag kunde ta stängningen idag för nån va sjuk. Blev så jäkla glad! Har varit så dåligt med tider på seaste tiden, och jag har inte jobbat på över en månad. Så det var med glädje jag bytte om till Coop-kläderna och cyklade till jobb. Tiden gick fort, och under den tiden jag varit borta hade det hända rätt mycket på jobb, så var lite nya saker att lära sig idag.

 

Nu ska jag se klart Sherlock Holmes och sen sova. Kommer sova gott inatt när jag fått jobba. Man känner sig lite mer nöjd då på nått sätt. :)

 

Haha! Kunde inte låta bli att ta en bild av baksidan på den nya Axeduschtvålen. Tyckte inte ens att den luktade gott...


Min kvällsmat - mozarella, tomat och te.

 


Måndag

God morgon! Sov länge idag, ända till halv tio. Det är sent för mig, brukar ju annars gå upp vid åtta, halv nio. Gjorde en lite lyxigare frukost med massa goda ostar från Frankrike, två skivor saucission (som Abïgails pappa gjort) och en leverpastejsmacka. Äter ju inte kolhydrater annars, men ibland unnar jag mig en sådan här macka (inget mjöl eller socker i det, bara massa frön och surdeg) med favoritpålägget. Nu ringer jag en massa viktiga samtal, och snart ska jag sticka in till gymmet. Benpass idag, det kommer att bli jobbigt! Sen måste jag klippa gräsmattan, men om solen hålller i sig klagar jag inte. Skönt att få va ute och jobba då. =)

 


Långpromenad och Väla

Hej! Har haft en rätt lugn dag. Tog en långpromenad med Hampus imorse. Träffade deras nya hund också för första gången. En söt jack russel på ett år, väldigt charmig. Det var så soligt idag med blåste som bara den, så det var riktigt kallt! Uuurh, längtar till värmen. Har ju gått i shorts i Frankrike, så vill fortsätta med det nu!
På eftermiddagen åkte jag till Väla och träffade Amelie och Alex. Vi gick en kort runda där innan jag åkte hem och fixade mat. Idag blev det stekt kotlett med ungsrostad blomkål med vitlök och chillimarinad samt sallad. Nu är jag proppmätt och ska kolla på Sherlock Holmes 2. :)

Lyon dag 2 (fredag)

Nu har jag äntligen fixat alla bilder från Lyon och ska lägga upp en del här på bloggen. Tänkte dela upp dag för dag och skriva vad vi hittade på. Så här är dag två (landade kvällen innan och då stack jag och Matilda till Johnny's Kitchen). Dag två fick vi en guidad rundtur i Lyon (av Matilda), var på det nyöppnade shoppercentret Confluence, åt middag på en jättefin restaurang på kvällen och var på Johnny's Walsh och drack öl med Matildas kompisar. :)
Precis när vi landat och hämtat vårt bagage. Detta är alltså flygplatsen i Lyon.


En enorm kyrka uppe på backen i Lyon. Stadsborna byggnde denna åt jungfru Maria på 1300-talet för att hon skulle bota dem från pesten som härjade i staden. Och som ni vet, pesten försvann! (även om man inte är religiös är det inte svårt att tro på när man går in i denna enorma, vackra kyrka som ser ut över hela staden)


Den gamla delen i Lyon (Vieux-Lyon). Min favoritdel av staden med massor av små, mysiga gränder, annorlonda butiker och massa mysiga pubar. Här ligger även min favoritpub, den irländska Johnny's Kitchen.



En gammal kyrka i gamla stadsdelen.


Och insidan


Söta Matilda! <3


Hehe..


De äldre i sällskapet - mamma, mammas moster Britt och hennes man Anders.


En random snubbe kom förbi och ville vara med på bild, så det fick han! ;)











Gammal ruin bakom kyrkan


Kyrkan från sidan


Skyltfönster utanför ett miniatyrmuseum






The smoking dog - en mysig engelsk pub i gamla delen


Floden Rhône rinner genom Lyon


Man blir ju inte direkt badsugen...






Ballt hus i Lyon, vet dock inte vad det är för något




Denna statyn är Lyons viktigaste (har jag för mig). Det var en annan stad som hade beställt den, men när den va klar hade den andra staden inte råd attt betala den, så Lyon köpte den. Antar att den symboliserar ekonimiskt välstånd och därmed makt, eller nått i den stilen... Riktigt fin är den i alla fall!


Mysig innergård till ett museum. Om jag minns rätt så är det frankrikes viktigaste museum efter Louvren.






Gillar verkligen Matildas nya väska!






Operahuset i Lyon

...och fortsättning följer. Insåg att det är väääldigt många bilder som ska upp (bara från första dagen), så fler kommer ikväll eller imorgon!

Träning, picknick med clara & avskedsfest hos Simon...

...det är ungefär så min dag har sett ut idag. Började med en chill morgon, åt frukost en längre stund innan jag stack in till gymmet och körde ett arm- och magpass. La även in lite kondition i början som uppvärmning. Tycker att det är så kul att ha kommit igång med nya träningsschemat. Väntar spänt på att börja se resultat. Funderar starkt på att mäta, väga och ta bilder och se hur utvecklingen går. Tycker att sånt är väldigt intressant!
Efter gymmet mötte jag upp Clara. Jag gick till Systemet (premiär!!) och köpte oss en flaska vitt vin som vi drack i parken vid Kärnan och åt pannkakor med grädde och jordgubbar. Stack dock hem till mig efter ett tag för det blåste så jäkla mycket!
Vid fem tog vi bussen, jag hoppade av vid min kusin Simon och Clara fortsatte hem till Viken. Simon ska åka till USA (Californien & Hawaii) i tio veckor. Så han hade en väldigt trevlig avskedsfest. Det var riktigt kul att träffa hans vänner, både de jag träffat innan (sist va för ett år sen) och nya. Vi åt god mat, drack vin och snackade massa. Jag fick också äntligen Photoshop CS4 och Officepaketet till min MacBook Pro! :D
Nu är jag hemma och ska sova. Är så trött eftersom jag vaknade vid åtta imorse av det fina vädret. God natt!
Mmm.. jordgubbar med spraygrädde ^^

Hemma och har halsfluss...

Hej! Nu är jag tillbaka i Sverige igen. Kom hem igår vid nio och då gav jag mig ut på en löprunda. Blev en kort runda eftersom hade massor att fixa resten av kvällen. Men åh så skönt det var att springa igen efter en veckas uppehåll! Har packat upp det mesta nu, och idag har jag en massa tvätt att ta hand om.

Har förresten fått halsfluss igen... Tror att det är sjätte gången sen oktober. Inte okej! Har dock börjat vänja mig och tränar/gör allt som vanligt ändå. Min förra husläkare sa att nästa gång jag fick det skulle halsmandlarna övervägas att tas bort. Men eftersom jag nyss bytte husläkare blir det uppskjutet. Så en gång till måste jag få det innan någonting görs. Så drygt... Satt i över två timmar idag och väntade för ett läkarbesök som tog 3-4 minuter... -.-


Annecy! :D

Hej! Idag fyller jag 20 år. Helt sjukt! Kan knappt förstå det, haha! Imorse fick jag fina presenter och sen tog vi tåget till Annecy, en jättemysig stad nära Schweiz. Gick en promenad vid sjön och sen checkade vi in på hotellet. Promenerade ännu mer och nu vilar vi lite innan vi ska ut och äta nån stans. I den gamla delen av staden finns hur många restauranger som helst, så det blir svårt att välja. ^^


RSS 2.0