29 november

Hej på er! Clara sov här från igår till idag. Vi låg uppe till tre och snackade en massa. Så jag sov till elva idag, det gör jag inte ofta. Jag och Clara kollade klart på filmen vi kollade på igår kväll. Kunde inte se klart på hela för att det var något fel på filen på hårddisken. Vi såg Bridesmaids och den var så jävla kul! Helt galen och sjukt rolig! Såg även lite av The Shining för att Clara ville se den. 

Efter att Clara åkt såg jag klart på Bron, fyfan vad bra det är! De sista två avsnitten var så otroligt spännande. Efteråt gick jag och handlade med mamma, sen blev det middag - entrecote och quinoa med sallad till. Jättegott! Nu kollar jag på Idol som jag missade i fredags och snart ska jag gå och lägga mig och läsa. 

Satt och kollade på gamla bilder. Insåg att jag har haft de flesta hårfärger man kan ha. Gillar nog det blonda bäst, men man måste ju testa allt. Har även haft knallrött, men det har jag inte bild på. Inte på datorn i alla fall. :P


Fika

Nu sitter jag på Espresso House med Hampus och Clara. Hon har varit på innan idag så efter det åkte hon till stan och kom hit. Snart ska vi gå en runda på stan innan vi åker hem till mig. :)

 

 


28 november

Kollar på Bron och dricker kaffe. Ska snart göra vid mig för vid 12 kommer mamma hem och vi ska äta lunch tillsammans. Sen ska jag in till stan och fika med Hampus, en kompis jag lärde känna via mitt ex (som också heter Hampus) på nyår förra året. Sen ska jag träffa Clara. Blir kanske en sväng på stan innan vi åker hem till mig. Jag måste köpa vaxkakor från Yankee Candle, såna man värmer i en speciell ljusstake med en skål uppepå och ett värmeljus under, så smälter vaxkakan och lukar jättegott. Måste köpa många juldofter nu, jag älskar när det luktar jul när man kliver innanför dörren. <3 




Dessa köper jag. Ljusen är i och för sig såå fina, men väldigt dyra. Dessutom luktar vaxkakorna mer. ;)

LEOPARD

God morgon! Blev så sugen på att måla naglarna igår kväll, inte bara enfärgat, utan nått kul mönster. Dekorerade naglarna mycket förr, men har inte gjort det på länge. Och ja, det syns. Blev i alla fall leopardmönstrat igår. Inget jag har testat tidigare. Men jag gillar det. Måste bara öva på det lite till, hehe.

Här kommer också en bild på alla våra nagellack. Har ett par till som inte får plats i lådorna. Och fler ska det bli.. ;)

Denna handen är målad med vänster (ja, jag är högerhänt).


Anledningen till att jag har korta naglar på viss fingrar är för att jag spelar fiol. Måste ha några korta då. Ser rätt dumt ut, men jag har haft det så i många år. x)



 


Första advent

Hejsan! Idag är det ju första advent. Tiden får så fort, snart är det jul ju! Har inte gjort något speciellt idag. Jobbade mellan nio och fyra. Sen tränade jag och sprang en runda i stormen. Fy fan vad det blåste! Att jogga i storm är inget jag rekommenderar. Men jag har inte sprungit på länge och jobbar ofta sent, så fick bli idag. De dagar jag är ledig/slutar tidigt brukar det va kasst väder, typ regn osv. Eller så är jag upptagen med annat.

Nu sitter jag i soffan och dricker en kopp kaffe med pepparkakssmak. Ska läsa lite, håller på med Den förlorade symbolen av Dan Brown. Riktigt spännande. Älskar hans böcker!

Förresten, jag har börjat julpynta en massa nu. Köpte julstjärnor (blommor) och satte på rummet. Har även satt upp adventsljusstaken och julpyntat i köket och vardagsrummet. Ska ta bilder senare. Så länge får ni se min adventsljusstake. Världens finaste! :)

 

 

 


Bloggdesign

Som ni kanske märker håller jag på och pysslar med min bloggdesign. Jag är rätt ny på det här med blogg, så är inte så duktig på det. Därför kanske min blogg ser konstig ut ibland. Men ska försöka fixa till den så fort jag kan. :)

Ikväll har jag och Hedvig varit på konsert. Helsingborgs symfoniorkester hade en konsert med musikalmusik, där ett par engelska solister sjöng. Riktigt bra konsert. Men de gick över tiden och konserten varade i 2 timmar och 40 minuter inklusive 20 minuters paus! Filippa var också där eftersom hennes pappa spelar i HSO. :)

Nu ska jag och Hedvig snart sova. God natt!


BRON

Nu har jag suttit framför datorn och kollat på drygt två avsnitt av den dansk-svenska kriminalserien Bron. Jag brukar jobba kväll på onsdagar då den sänds på tv så har fått se alla avsnitt på SVT Play. Jag gillar svenska kriminalfilmer/serier, typ Beck, Wallander osv. Och även danskarna är bra på det, minns när jag följde Anna Pihl och såg varenda avsnitt. Så kan det bli bättre än ett samarbete mellan svensk och dansk television? Nej!! Bron är otroligt bra och framför allt spännande. Skådespelarna är riktigt bra också, det är Sofia Helin och Kim Bodnia som spelar huvudkaraktärerna. Ååh, vill se de sista tre avsnitten, men nu orkar jag inte sitta framför datorn längre. Ska städa undan lite på mitt rum, läsa en stund och sen sova. Jobb imorgon från åtta till fem. Sen kommer Hedvig hit. Ska på konsert och sen ska hon sova över här. Mysigt! :)
God natt! 


Kim Bodnia och Sofia Helin i Bron

Lund nästa!

 


OPI RAINBOW CONNECTION

God morgon på er! Idag är jag ledig, såå skönt! Ska till Lund i eftermiddag och träffa lite folk. 

Igår tog jag mod till mig och målade mina naglar med OPI's nagellack Rainbow Connection från deras Muppets Collection. Det är ett riktigt snyggtlack med en genomskinlig bas fylld med glitterpartiklar i alla färger och storlekar. Naglarna bli som discobollar, eller julgranskulor. Svårt att förklara. Men fan vad snyggt det är! Dock är det svårt att måla med och det lär bli ett helvete att få bort det. Får väl vänta tills naglarna växer ut, hehe..  Det är sjukt svårt att få med på bild, men jag har gjort några försök både med och utan blixt. I verkligheten glittrar det mer och är så mycket häftigare! 


Utan blixt


Utan blixt


Med blixt


Bild från google

LYON

Om nästan exakt två veckor ska jag åka ner till Frankrike och hälsa på Matilda. Köpte flygbiljetter för några dagar sedan och nu längtar jag som bara den! Har verkligen saknat min lillasyster. Ska också bli kul att träffa hennes kompisar där nere som jag hört så mycket om. Vi ska också åka till ett ställe som heter Annecy som ligger 1,5 timme från Lyon med tåget. Ser sjukt mysigt ut när man kollar bilder på google. Riktig medeltidskänsla över det, och jag älskar sånt. :)

Lyon


Lyon


Annecy


(bilder från google)

22 november

God morgon!

Idag har jag sovmorgon, riktigt skönt! Har jobbat varje dag sen i lördags och ska jobba imorgon också. Sen är jag ledig en dag!

Sitter och dricker julkaffe (min egen blandning) och äter Yoggi med flingor och solroskärnor. Bra frukost. Men ska äta lunch innan jag börjar jobba kl 12, så blev inte så mycket frukost idag.

 

Mysigaste myskläderna. Gamla leggings från Gina, linne från

Vero Moda, hoodie från Gwynedds och skor från Paris.

 

Köpte dessa i Paris, har glömt vad affären hette. De är i alla fall oroligt sköna och varma. :)



Min mysiga hoodie från Gwynedds. Svårt att fota sin egen rygg, men man ser lite av trycket. ;)

Julkaffe

Jag älskar kaffe. Och jag älskar allt som smakar jul (lussebullar, pepparkakor, glögg, osv.). Så jag blev nyfiken på att testa Zoégas julkaffe. Dock blev det en liten besvikelse då det bara smakade vanligt kaffe. Men så kom jag på att testa att krydda kaffebönorna innan jag bryggde dom. Så jag hällde på lite kanel och pepparkakskrydda och då fick jag ett kaffe som verkligen smakade jul. Blev alltså riktigt gott och jag dricker det varje dag nu. ;)

 

 


TATTOO

Hej! Idag har jag jobbat hela dagen, från åtta till fem. Har nyss ätit lite kvällsmat: sallad och kokt skinka. Nu ska jag kolla på Harry Potter and the Deathly Hallows part 2 innan jag ska sova. Har inte sett den än, så känner att det är dags nu!

Förersten, dagen efter vi kom hem från Paris var jag och min syster i Lund och tatuerade oss. Vi har länge snackat om att skaffa en syskontatuering men vi ahr aldrig kommit på vad vi vill ha. Har funderat på kinesiskt/japanskt tecken för syskon/systrar, ett hjärta, en fjäril, blomma, osv. Men när jag fyllde 18 köpte Matilda ett jättefint halsband till mig med texten "ab imo pectore" (på latin = från djupet av mitt hjärta). Jag har alltid det halsbandet på mig, och det har blivit vår grej på nått sätt. Så i somras bestämde vi oss för att tatuera in den texten. Så nu har vi varsin likadan tatuering på samma ställe. Jag älskar den och är supernöjd! Men det stämmer som alla säger - man blir beroende. Vill göra nästa nu! 


Helgen

Hej! Har haft fullt upp från morgon till kväll/natt hela helgen. Repetition i domkyrkan på fredag. Sen hem till min vän Hampus som bor i Lund. Sov där för att slippa pendla fram och tillbaka. Rep hela lördag plus två fantastiska konserter. Efter det middag för att fira mitt gymnasiets 10-årsjubileum.

Det var obeskrivligt kul att få vara med och spela, och framför allt att träffa gamla klass/skolkamrater. Och lärare! Har saknat en del av dem riktigt mycket!

Idag har jag umgåtts med min kompis Rebecca. Hon flyttade upp till Arvika i höstas för att plugga. Så får passa på att träffas mycket nu när hon är hemma. Nu sitter jag på bussen på väg till Clara. Ska sova där till imorgon. :)

 

Det är lite kul. Vi klagade alltid på vårt gymnasie för att de aldrig fixade mat på ex helger och kvällar när vi skulle ha konsert. Nu är vi inte elever längre, så de kände väl sig skyldiga att bjuda på lunch när vi var där frivilligt. De snålade ju inte på maten om man säger så...


Jag och Becca på middagen.


Ja, vad ska man säga ...

Sand Tropez

Här är mitt nya, fina nagellack på naglarna. Gillar att det är neutralt och inte sticker ut så mycket. :)

(min hand ser röd och oproportionerlig ut på bilden, svårt att fota sin egen hand..)


SHOES

Hej! Gjorde ett besök hos frisören imorse för att fixa min utväxt. Det blev riktigt bra, jag hatar utväxt, haha. Efteråt gick jag in i en vintage-butik i stan och hittade dessa snyggingar. 250:- kostade dom! Fanns ett par bara, i min storlek. Så var ju tvungen att ha dom. Får se hur det går att gå i dom, men med lite träning ska det nog gå, hehe. Har konsert på lördag, så ska nog ha dom på mig då. :)

Nu ska jag öva lite fiol, framför allt till konserten. Sen är det jobb till 22.15 ikväll. Kommer nog va rätt kass uppdatering denna veckan. Men nästa ska det bli bättre. ;)


Grön

Hej! Idag åkte Matilda tillbaka till Lyon. Lite sorgligt faktiskt, kommer sakna henne massor! Men om några veckor ska jag åka ner och hälsa på henne, det kommer bli jättekul! Vi lämnade henne i stan vid tolv, och sen åkte jag och mamma till Väla en stund. Hon skulle ta körkortsfoto, så jag hängde med. Köpte bl.a. ett nagellack från Essie, i färgen Sand Tropez. Resten ska jag visa en annan dag. ;)

Efter Väla klippte jag gräsmattan för sista gången i år. Har skjutit upp det sen i slutet av sommaren, då det var rätt högt nu, hehe. Sen blev det mat och nu kollar jag på Bron på SVT Play. Den serien är riktigt bra! Ikväll blir det mys och Beck. Har sett alla minst en gång, men kollar alltid när de går på tv. Har gjort det så länge jag kan minnas. 




Idag testade jag något nytt, nämligen grön ögonskugga. Har köpt en palett med massa färger (80 st), för jag måste lära mig använda mer färg...



PARIS DEL 3


Den lilla triumfbågen vid Louvren

Vår första syn av Eiffeltornet


Härifrån ser man ända bort till den stora triumfbågen och obelisken innan


Vår första lunch, svindyr och inte alls så god..


Sweeney Todd

Hej! Jag är sämst på att uppdatera just nu eftersom jag jobbar så jäkla mycket. Minst 9 timmar varje dag. Så när jag kommer hem är jag så trött så jag orkar inte göra något annat än sova. Idag slutade jag dock 17.00 och kom hem vid halv 6 för jag stannade och snackade med en kompis på jobb som inte jobbar så ofta numera pga studier. Tränade en stund när jag kom hem (styrka + 3,2 km jogging (eller jag joggade inte, jag sprang, hehe, hade sjukt mycket energi!)) och sen åt jag jättegod mat; anka med ugnsrostade grönsaker. 

Igår efter jobb åkte jag, mamma, Matilda och våra vänner Erland och Liz till Lund för att se på musikalen Sweeney Todd som just nu sätts upp på Lunds Stadsteater. Så sinnessjukt bra den var! Jag älskar filmen, dels för själva musikalen är så bra, och dels för att regissören och skådespelarna är mina absoluta favoriter. Men jag måste säga att denna uppsättningen nästan slår filmen. Min kompis Hedvid spelar Johanna, och hon är en av de bästa sångare jag någonsin hört!

Nu kollar jag på Idol på Tv4 Play eftersom jag missade det igår. Fan vad bra alla är i år. Tycker att det är så löjligt att det skrivs en massa om att alla är så unga i år och att det har blivit barnprogram. Jag tycker att alla är så otroligt duktiga i år!! 


Tips inför vintern!

God morgon! Var precis på en timmes massage och ansiktsbehandling. Var så otroligt skönt! Tack snälla mamma som bjöd mig på det. <3

Nu kommer snart en kompis hit så vi ska ta en promenad. :)

Måste bara tipsa om ett par leggings jag köpte igår. Det är vinter-leggings som är vindskyddande, fukttransporterande och de håller kvar kroppstemperaturen. Är dessutom riktigt sköna! Jag köpte mina på Coop, kostade 49:-, jättebilligt! Testade de inomhus igår kväll och de var så jäkla sköna! Och varma. Tänkte ha på dem på promenaden nu och se om de håller värmen bra utomhus också. Perfekt att ha under vanliga byxor för såna som jag som fryser från augusti till maj typ, haha. xD


God kväll

Hejsan! Har jobbat hela dagen idag också. Skulle tränat (styrka + jogging) efter jobb, men fick så ont i huvudet nån timme innan jag slutade, så blev bara lite styrka. Måste komma igång igen snart efter halsfluss och Paris! Var duktig och tränade 4-5 dagar/vecka innan det.

Nu sitter jag nedbäddad i sängen med massa kuddar och duntäcke och har tänt ljus och doftljus på rummet. Ska läsa ett tag innan jag ska sova. Imorgon blir det massage kl 9-10, den promenad med en vän. Ska sen till Lund och träffa lite folk. Blir lång dag, men det blir skoj!

Måste förresten också visa vad jag köpte i Paris! Shoppade inte jättemycket, men några små fina saker blev det. ^^


Målade naglarna ikväll. Blev den turkosa färgen från GOSH som jag köpte när vi var och turade. Jag gillar den, fast är ju ingen höstfärg. Till sommaren blir den fin! Ska lägga upp bättre bild imorgon om jag hinner. :)

 


RSS 2.0