Ansiktsmask & en bra bok

Hej! Idag har jag jobbat större delen av dagen, därav dålig uppdatering. Efter jobb fick jag skynda mig hem och duscha och byta om för vi hade gäster. De åkte vid 8 och nu tar jag det lugnt med ansiktsmask och en bok. Ska börja läsa Den förlorade symbolen av Dan Brown. Älskar hans andra böcker, så har stora förväntningar på denna. :)

Denna ansiktsmasken använder jag nu. Jag använder ansiktsmask väldigt sällan, bara ett par gånger om året. Borde kanske göra det oftare.. Har precis beställt Clarins Beauty Flash Balm, och den ska man ju kunna använda som mask också. Så kanske gör det oftare sen. :P

 


IKEA

Haha, måste bara lägga upp denna bilden från när vi va på IKEA igår. Matilda är världens lataste och ser alltid chansen till att slippa gå. xP


American pancakes

God morgon! Skulle egentligen börjat jobba 7 imorse, men fick byta pass med en annan, så börjar 10 istället. Så skönt att slippa gå upp vid 6. Eftersom jag hade sovmorgon tänkte jag skämma bort Matilda som är hemma nu. Hon har börjat äta amerikanska pannkakor på Starbucks och älskar det. Så jag gjorde pannkakor till henne till frukost. Dom blev väldigt uppskattade och nu ska hon börja göra det själv i Frankrike. Haha, hon visste typ inte att man kunde göra det själv! x)


PARIS DEL 2

Hej! Blev en tur till Väla och Ikea idag. Köpte underkläder på H&M och en byrå på Ikea. Nu är mitt rum så fint så. Ska bara byta ut skrivbord, tvbänk och tv. Men hälften är klart och jag ska lägga upp bilder snart. :)

Här kommer lite fler bilder från Paris. 




Såg denna på en vägg på en bakgata. Gillar den riktigt mycket!


















Matilda vid Louvren






PARIS DEL 1

Hej! Har haft fullt upp sen vi kom hem, så har inte hunnit skriva nått här. Men har hunnit kolla igenom en del av bilderna, så här kommer några bilder från Paris. Kommer att dyka upp fler efterhand som jag har tid att fixa dem. Enjoy!


Vårt hotell


Första kvällen åt vi sushi. :)


Vi var på konsert på Cité de la musique. Riktigt häftig byggnad!


Cité de la musique










Vi hittade en marknad












Gillar denna bilden, men vet inte riktigt vad jag ska göra med den.. Testade detta, vad tycks? 



Hemma! =)

Nu är vi hemma igen. Flyget var försenat så kom hem vid ett inatt. Packade upp direkt när vi kom hem och tog en dusch. Det var så otroligt skönt att få krypa ner i sin egen säng. Sov som en stock och gick upp vid nio. Ska nämligen till Lund och hjälpa en kompis med smink och så till en fotografering nu.

Sista dagen i Paris var intensiv och spontan. Vi tog metron till Sacré-Cœur och besökte den. Hade turen att komma dit mitt under en mässa, så häftigt att se en del av en katolsk gudstjänst. Jag är inte alls religiös, men jag älskar gamla kyrkor och gammal kyrkomusik.

Det var tänt att vi sen skulle gå ner mot Moulin Rouge, men vid kyrkan träffade vi en bekant som tipsade om impressionistmuseet d'Orsay. Vi tog första bästa metron dit och tittade på impressionistisk konst innan vi promenerade till hotellet och hämtade bagaget.

Det är så jäkla skönt att vara hemma igen. Jag klarar inte av den folkmängden som är i storstäder. Älskar att kunna gå till bussen utan att se en enda människa. Och att inte behöva slåss om en plats på tåget (okej, det händer väl ibland under rusningstid..). Jag är verkligen ingen storstadsmänniska! =P

 

 

 


Världens fulaste badrum

Vi har, som jag nämnt innan, ett skitfult rosa badrum. Vem inreder ett badrum helt i rosa? Och framför allt, hur tänker man när man inte sätter in duschdraperi?? Efter en snabb dusch är badrumsgolvet en jävla sjö, hur man än gör.

Trappen är också lagom mysig. Tapeten var nog fin en gång i tiden...

 

 

 

 


God natt!

Efter Starbucks besökte vi köpcentret Lafayette. Köpte en jättefin stickad tröja från Maison Scotch (ett av mina favoritmärken). Tog metron tillbaka till hotellet och vilade några minuter innan vi gav oss ut på restaurangjakt. Slutade med att vi satte oss på en asiatisk restaurang. Beställde stora räkor med nån sås på hett fat, då får man in ett fat som är varmt så maten fortfarande steks. Har sett det innan men aldrig testat. Det var gott!

Nu ska vi sova. Ska upp i tid imorgon, måste ju utnyttja sista timmarna i Paris till max! Flyget går kl 19.50, så vi lär nog hinna med en del imorgon. :)

 

Redigerade en bild i Camera +. Den blev riktigt snygg tycker jag!

 


Louvren, Eiffeltornet & Starbucks

Hej!

Vi hade riktig tur som var vid Louvren så tidigt. Kön var inte lika lång som den är mitt på dagen. Vi gick runt där i 3 timmar och såg kanske en knapp tiondel av hela museet. Såg Mona-Lisa, men det fanns massor av tavlor som va sjukt mycket coolare/snyggare. Mona-Lisa är överskattad!

Efter Louvren blev det promenad till Eiffeltornet med ett stop för god asiatisk mat. Eiffeltornet var riktigt häftigt! ...nerifrån. Vi köade i sammanlagt 2 timmar för att stå på toppen i typ 5 minuter. Blåste som fan och var riktigt kallt! Men kände att man är tvungen att åka upp där om man är i Paris.

Efter all kyla uppe i Eiffeltornet bestämde vi oss för att leta upp Starbucks för någon välbehövlig, värmande dryck. Jag bjöd syrran på Eiffeltornet, så hon bjöd mig på latte. :)

 

 

Gillar att Starbucks har extra stora latte. Det behövs ibland. ;)


 

Utsikt från andra våningen.


Alla ville fota Mona-Lisa!

 


Trött!

God morgon! Mitt alarm ringde precis. Ska upp nu för att vi ska vara vid Louvren om en dryg timme. Har inte gått upp såhär tidigt på jättelänge. Eller jo, i lördags när vi åkte gjorde jag det. Fasen vad det är jobbigt det är att behöva vakna nu...

 

Nån cool byggnad vi gick förbi härom dagen

 


Mat

 

Min förrätt - avocado & räkor

Matildas förrätt - sallad med ost & nötter

Matildas huvudrätt - tupp i vin

Mammas förrätt - tomat med någon god fyllning

Mammas huvudrätt - spareribs & jättegod potatisgratäng (massor med ost!)

Min huvudrätt - crêpes med ost, bacon, svamp & vit sås

 


Universitetet i Paris

Hamnade vid Universitetet här i Paris. Fan var fett att få gå i skolan här!

 

 

 

 


Tisdag

Hej på er!

Min app funkade inte igår heller. Så blev inget inlägg då. Vi åt i alla fall på en jättemysigt restaurang i närheten av hotellet.

Idag skulle vi egentligen besöka Louvren, men det var stängt tydligen. Så vi tog en promenad till de judiska kvarteren och sen skulle vi ta bussen mot Notre Dame, men hoppade av efter några hållplatser och hittade några trevliga affärer. Så idag blev det lite mer shopping. Bl.a. två doftljus, ett spray man sprayar på kudde och lakan, ett par inneskor som set ut som stickade UGGs, en bh och lite annat. Visar bild när jag kommer hem. Orkar inte packa upp allt nu. ;)

Besökte Notre Dame idag, var en sån mäktig känsla att komma in i denna enorma och otroligt vackra katedral. Skulle kunna sitta där hela dagen och lyssna på orgelmusiken och bara njuta av byggnaden.

Åt supergod trerätters middag vid 6-tiden. Alla var hungriga, för vi hade gått hela dagen. Vi går nästan överallt. Blir nog nån mil varje dag. Ni är vi tillbaka på hotellet. Matilda övar och jag är trött som bara den! Blir tidig kväll ikväll. Imorgon ska vi upp vid halv åtta och sen ska vi vara vid Louvren strax före de öppnar vid nio. Mitt på dagen är kön flera hundra meter lång! Fast det är kanske värre på morgonen...

 

 

Bilder från de judiska kvarteren


Notre Dame

 


Middag

Nu har vi vilat upp oss på hotellrummet efter dagens promenerande (har gått jättelångt!). Ska bara byta om och sen ska vi gå ut och hitta någon mysig fransk restaurang.

 

 

 


Dagens shopping

Hittade inte något kul att köpa idag. Förutom Evanescence nya album som jag hittade i en enorm Virgin affär. Matilda köpte ett fint smink-kit från Too Faced och mamma köpte OPIs supersnygga nagellack Rainbow Connection från deras The Muppets-kollektion.

 

 

 


Avenue des Camps Elysees

Idag har vi bara gått runt på den stora shoppinggatan Avenue des Champs Elysees. Där finns allt från H&M till Louis Vuitton. Eller nä, inte allt, men ni fattar. ;)

I slutet av gatan finns Triumfbågen. Hade varit fett att gå upp i den, men kön var så galet lång att vi struntade i det.

Tog en fika på Brioche Dorée, som är som McDonalds fast franskt, och kafé. Riktigt gott faktiskt, och billigt. Dock smakade kaffet vatten. Åh vad jag saknar hembryggt, riktigt kaffe med mjölk!!

 

 

 


Vårt hotell

Hej! Min blogg.se app ville inte funka imorse, så kunde inte skriva förrän nu. Fick ta bort den och sen installera igen. Men här kommer i alla fall några bilder på vårt hotell och rummet. Ingen lyx, men vi lägger hellre pengar på upplevelser än fina hotell. =P

 

Matsalen

Receptionen

Vårt enkla rum. Har ett skitfult rosa badrum också som jag måste visa sen!


KFC

Jag och mamma gick aldrig och handlade, vi väntade på att Matilda skulle öva klart, och sen gick vi till Starbucks och tog en fika. Härligt med riktigt kaffe! Verkar som att de bara har espresso i Frankrike.. Latte är väl egentligen inte riktigt kaffe det heller, men det duger. ;)

Efter fikan tog jag och Matilda en promenad i området där vi bor. Några små butiker var öppna, men vi hittade inget kul. Väntar tills imorgon då vi ska in i centrala Paris och kolla shoppingutbudet.

Ingen av oss var hungriga ikväll, men vi kände att vi behövde nån mat ändå. Så det blev KFC, så tråkigt! Men helt ok. Onödigt att lägga pengar på en fin middag om man inte orkar äta det. Imorgon ska vi dock spara oss till middagen och äta nått gott på kvällen.

Igår var vi på konsert förresten. Sergey Khachatryan, violinist, spelade några av Bach's partitor och sonater. Så jäkla duktig han var!

Blir tidig kväll ikväll. Ska ta en dusch och sen sova. Imorgon ska vi hinna med mycket! Ska bli fler bilder imorgon, lovar!

Jag och Matilda i pausen på konserten igår. :)

 


Promenad

Idag insåg vi att ALLA affärer är stängda på söndagar. Dock är restauranger, caféer och souveniraffärer öppna. Så den riktiga shoppingen får vänta tills imorgon. ;)

Så vi tog en promenad in mot centrum (vi bor i centrum så vi har nära till allt). Gick genom Louvren (utanför), såg nån obelisk och mysiga parker. Såg även Eiffeltornet och Notre Dame på håll. Någon dag ska vi upp i Eiffeltornet, och in på Louvren och Notre Dame.

Vi åt lunch på ett mysigt café och nu är vi tillbaka på hotellet. Matilda ska öva fiol, så jag och mamma ska gå och handla lite och kanske ta en fika.

 

 

 


Paris

Wiiie!! Har wifi på hotellet. Ska dock gå ut nu så får skriva mer ikväll. Hotellet är ok. Ingen lyx, men ligger sjukt centralt! Kolla vår fina utsikt från hotellfönstret... ;)

 


PARIS

Sorry, dålig uppdatering för jag har haft massor att göra med att packa och så. Men nu är jag klar och sitter på bussen. Om några timmar är jag i Paris! Ska bli så jäkla kul! Ska äntligen träffa Matilda igen. :)

Vet inte hur det blir med internet där, men hittar jag nått wifi ska jag skriva, annars blir det bildbomb när jag kommer hem. :)

(bilden är från we heart it)

 


EVANESCENCE

Ett av mina favoritband är Evanescence. Hörde dem första gången i sjuan eller åttan. Det var precis när albumet The Open Door hade släppts. Såg musikvideon för Call Me When You're Sober och älskade musiken, stilen, Amy Lee's röst, ja, allt! Sen dess har jag lyssnat periodsvis på Evanescence. Ibland kan jag lyssna dygnet runt, haha. 

Nu har de äntligen släppt ett nytt album, Evanescence. Det är så jäkla bra! Älskar det! Fick lyssna igenom det typ två gånger innan jag hade vant mig vid de nya låtarna, men nu kan jag inte sluta lyssna! Måste köpa cd:n så fort jag hittar den!


Halsfluss..

Det visade sig vara halsfluss i alla fall. Halsfluss orsakas av bakterier som heter streptokocker, och oftast är det typ a. Så halsflussprovet visar bara om det finns typ a bakterier. Så efter andra prover kom läkaren fram till att det måste vara halsfluss orsakad av streptokocker typ c eller d. Så nu har jag fått pencillin som jag ska äta i 10 dagar. Ser fram emot att bli av med smärtan i halsen och att svullnaden ska gå ner snart. :)

Har börjat packa nu. Har så svårt att komma på vad jag ska ha med mig, så lär väl packa halva natten, haha. Snart ska jag och mamma in en sväng till stan. Hon ska hämta en jacka, och jag känner att jag behöver komma ut en stund. 


Såna äckliga små saker har gett mig halsfluss, men nu ska dom dö!!

På vårdcentralen

Fick en tid på vårdcentralen idag för att kolla vad det är med mig. Jag misstänkte halsfluss, men det var det tydligen inte. Så nu fortsätter dom ta prover. Dom tog precis blodprov, så väntar på svar från det.

Imorgon åker vi till Paris! Åh vad jag längtar!! Resten av dagen idag ska jag packa, städa, städa fågelburen och se till att allt ser snyggt ut hemma så jag slipper börja med att städa när jag kommer hem. :)


The Holiday

Hejsan!

Har blivit ännu sämre nu, tror att jag har halsfluss eller nåt sånt. Har svinont i halsen, har haft feber, ont i hela kroppen osv.. Bra tajming när man ska åka till Paris om 2 dagar. Får packa ner massor med mediciner så jag överlever. Ska jobba idag, men har ringt och sagt att jag är sjuk. Men hittar de ingen annan lär jag väl få jobba ändå...

Nu ligger jag i soffan och tittar på The Holiday. Älskar den filmen, men brukar bara se den en gång om året vid jul. Men idag kände jag för att se en mysig film och då är denna perfekt! Ska snart göra varm choklad. Tror att det kan lindra smärtan i halsen lite. Om inget annat är det gott!!

 


sjuk



Hejsan!

Har haft oturen att åka på en förkylning. Hade ont i halsen igår, och anledningen till att jag var trött som faan var nog för att jag höll på att bli sjuk. Inatt sov jag nästan inget, förrän vid 5 då jag gjorde te och tryckte i mig några alvedon och halstabletter och kunde få lite välbehövd sömn. Vaknade vid 12 och åt frukost. Inpregnerade mina nya boots och nu ska jag snart sticka iväg och köpa undulatmat. Sen blir det jobb till tio ikväll...

Nu är det bara några dagar kvar tills jag är i Paris och får träffa Matilda! Fan vad jag har saknat henne!! <3



Jag och min söta lillasyster. Eller lilla och lilla, hon är nästan en decimeter längre än mig..

Middag och mys

Nu har jag och mamma precis ätit middag. Det blev kyckling och rotfrukter (palsternacka, morötter, rödbetor och kålrot) i ugnen. Blev jättegott! Bbq-sås och rött vin till det. :)

Kollar på Sex and the City 2 nu. Jag är så jäkla seg idag! Orkar ingenting. xP


The Shining

I fredags när jag var i Lund hos min kompis kollade vi på The Shining. Vi hade planerat att se den jättelänge, men det hade inte blivit av, så i fredags såg vi den äntligen. Jag hade förberett mig på att den skulle vara jätteläskig, men det var den inte. Visst, den var obehaglig och man hoppade till nån gång, men den var väldigt bra. Kan verkligen rekomendera den!


GRATTIS MAMMA

Idag fyller min mamma år! Dock ska vi inte fira hennes födelsedag, det ska vi göra när vi är i Paris. Så idag händer inget speciellt. Vädret är så tråkigt, och man känner sig opepp på allt. Så ska sitta inne och dricka te, läsa tidningar och kolla film hela dagen...

Hemma

Nu är jag hemma igen och har druckit lite te med mamma. Ska snart gå och lägga mig och kolla på nått avsnitt av Gossip Girl eller läsa lite. Vi hade väldigt trevligt ikväll i Lund. Café Ariman är så mysigt, är typ blandning av fik, restaurang och bar. Lagom slitet och hemtrevligt. Gillar det verkligen! 



Älskar min stora mysiga säng. Och tavlorna jag satte upp för ett tag sen. Innan hade jag några planscher och en massa foton. Men detta är luftigare och ljusare. :)



Ungfär såhär såg jag ut idag. Fast utan örhänget och med en av mina hoodies från Gwynedds. Gillar fjäderörhänget (som jag gjort själv), men det är jobbigt att ha med utsläppt hår. Brukar ha det med hög hästsvans, det är snyggt tycker jag. :)

Café Ariman

Nu sitter jag, Sara, Movitz och Bob på Café Ariman och fikar. Jag dricker kaffe och äter jättegod kladdkaka med grädde. Älskar Saras kombination äppelpaj med vaniljsås och öl till det. Haha. xD


Boots

Har mina snygga boots från Replay idag. De är såå sköna! Älskar dem!


17 oktober

Hejsan! Har inte hunnit sitta vid datorn idag och blogga. Har tränat, städat och lite annat som måste göras. Nu ska jag snart åka till Lund igen. Ska träffa några kompisar som jag inte har träffat på jättelänge! Ska bli så kul! :D

Här kommer i alla fall några bilder från igår.














God natt!

Kom hem från Clara för en liten stund sen. Har gjort vid mig och krupit ner i sängen. Är ganska trött så somnar nog snart.. Bilder från idag kommer imorgon. Blev inte så många, men ett par stycken blev nog helt okej. :)


Grattis Clara! <3

Hej! Idag fyller min fina vän Clara 19 år. Är på väg till henne nu för att hjälpa till att förbereda inför i eftermiddag då hennes släkt och vänner kommer. Kommer bli ett lugnt och mysigt födelsedagsfirande. Jag erbjöd mig att baka cupcakes, så har hållit på sen igår kväll. Dom ser ut att bli ganska fina.

Har med riktiga kameran så ska ta massa bilder. Dom kommer upp ikväll eller imorgon. :)


Vackert!

Blir ju mörkt så tidigt nu. Och när jag va framme i Lund vid halv sju var det en så otroligt vacker solnedgång!


PÅ TÅGET

Sitter på tåget nu på väg till Lund. Ska träffa en kompis. Vi ska laga mat och kolla film. Och Idol såklart! Kommer nog bli mysigt. ^^

Idag har jag på mig mina sköna jeansleggings från Dr Denim, ett svart linne från Vero Moda och en stickad tröja från Åhléns. Har också mina nya boots och min skinnjacka. :)


ELLE

Fick hem nya numret av ELLE idag. Är så mysigt att sitta och bläddra igenom den i soffan. Brukar kolla igenom den snabbt när jag får hem den, sen läser jag reportagen senare.


LUNCH

Det blev ett träningspass idag också. Lite styrka och sen 2,5 km jogging. Jag brukar inte springa så långt, 2-5 km. Jag springer hellre en kortare runda men gör det ofta, än en lång som jag springer sällan. :)

Jag och mamma gjorde jättegod lunch idag. Stekt skrubba med rött råris som vi hade lite kantarellfond och rostade sesamfrön i, sockerärtor och champinjoner.


FREDAG!

God morgon! Äntligen fredag! Som jag har längtat! Inte just för att det är fredag, men för att jag är ledig. Ska ta det lugnt halva dagen, kanske träna också. Sen vid tretiden åker jag ner till Lund för att träffa ett par kompisar. Ska stanna i Lund tills imorgon, är så trött på att behöva ta tåget hem mitt i natten..

Sitter och äter frukost nu. Härligt med rejäl frukost ibland. Har gjort "egen" yoghurt genom att blanda turkisk yoghurt med kesella, på det har jag blåbär, hallon och banan. Rågbröd med kalkonskinka, keso och avocado. En kopp te och ett glas ananas/apelsinjuice. :)


Tapas

Har precis gjort hummus, den blev jättegod. Vet egentligen inte vad man har hummus till, men gott är det! ;)

Nu kollar jag på Robinson, följer det inte, men är helt ok att slöglo på ibland. Mamma köpte lite tapas idag, typ oliver, ost och färskostfylld peppar. Så ska äta det nu.

Ska nog sätta igång en film snart. Frågan är bara vilken... Funderar på att kolla klart på Phantom of the Opera. Den är så bra!! <3


Världens bästa uppfinning...

...eller åtminstone en av dem, är nog iPhone-armbandet man kan ha när man tränar, är ute och promenerar osv. Köpte min på Clas Ohlson för 199 kr. Har funderat på att köpa en länge, för vet aldrig var jag ska göra av min iPhone när jag springer. Hatar att ha den i jackfickan för den slår mot höftbenet hela tiden. Och i sportbehån är inte heller så bra.. Men nu sitter den på plats på armen! Finns en liten sak på bandet som man kan vira sladden till hörlurarna runt, så den blir lagom lång. Skitbra! Kan verkligen rekommendera den! Är såå nöjd! =D


Träning

Det finns nog ingen bättre känsla än den efter ett intensivt träningspass. Körde 20 minuter styrka, 3 km jogging och sen 10 minuter styrka till. Tog en dusch och tog på min nya, supersköna pyjamas. Nu sitter jag i soffan och kollar på Halv 8 hos mig. mysigt! ^^


12 oktober

God morgon! Idag händer inte så mycket heller. Sitter och äter frukost framför tven. Ska till jobb om nån timme och sen slutar jag vid 10 ikväll...


11 oktober

Dålig uppdatering idag eftersom det inte har hänt något speciellt. Vaknade vid 11, käkade frukost, strök en massa tvätt, tränade och sen stack jag till jobb. Skulle jobba till 20.00, men fick stanna till 22.15. Ganska lugn kväll på jobb, misstänker att det var pga fotbollen.

Idag fick jag förresten massa paket på posten. Fick både min hoodie från Gwynedds och mina boots från Replay. Och så fick jag en ny ögonskuggspalett från Nelly, fick reklamera den första jag fick hem för den var sönder. Ska visa bilder på allt imorgon hade jag tänkt. :)

Nu ska jag krypa ner i min säng och kolla på ett avsnitt av Gossip Girl innan jag ska sova. Måste upp i tid imorgon för att hinna med lite saker innan jag börjar jobba.

God natt!

Bilder från igår

Här kommer några bilder från igår när vi turade. 



Vi drack öl och åt dansk röd pölse



Becca och hennes farfar



Jag och Vickan (Beccas faster)



Becca råkade välta ut våra Maltesers i sin ketchup. Hon fick äta upp dem. xP

GOSH NAIL LACQUER

Här är de två nagellacken jag köpte igår på båten. Det var 40 % rabatt, så betalade bara 65 kr för båda. Har aldrig testat deras nagellack innan, så det ska bli spännande. Tänkte måla mina naglar med det rosa ikväll efter jobb.



086 ROSE, 597 MISS MINTY

promenad

God morgon!
Nu har jag och Clara ätit lite frukost bestående av hemmagjord yoghurt med müsli och nötter på. Nu ska vi ta ut hunden på en kort promenad innan vi ska gå Claras runda på 5 km. Vädret är inte så fint, men det regnar och blåser inte i alla fall. :)

Today

Skor - Converse, Jeans - Dr Demin, Linne - Vero Moda,
Hoodie - Gwynedds, Skinnjacka - Zoul, Solglasögon - H&M

9 oktober

Hejsan! Dålig uppdatering idag för jag har verkligen haft fullt upp hela dagen. Började med jogging/styrketräning. Sen åt jag lite frukost och tog sedan bussen in till stan. Skulle nämligen tura med min vän Becca och hennes familj. Så det blev några timmar på båten Helsingborg-Helsingör. Vi drack öl, åt korv och sen drack vi kaffe. Fyndade även två nya nagellack i shopen ombord som jag tänkte visa imorgon.
Hängde med Becca hem en liten stund innan jag skulle ta bussen till Clara. Nu har jag och Clara precis ätit pizza och varit ute med hunden. Nu ska vi göra te, äta tiramisu och kolla på kejsarens nya stil, den är så kul!
Innan joggingen imorse.

Gwynedds Wooby Hoodie


Beställde nyss denna söta hoodie från Gwynedds. Älskar deras hoodies, har en sen innan som är helt underbar!

middag

Mmm.. blev jättegod middag idag. Färsbiffar med champinjoner och mozarella, potatis (som jag inte gillar, så åt inte dom) och en jättegod sallad som vi brukar göra. Den passar jättebra till grillat och annan sommarmat.

Sallad:
- Bacon
- Broccoli
- Creme Fraiche
- Pinjenötter, rostade eller naturella

Skär broccolin i bitar och lägg i blöt. Stek baconet antingen på stekjärn eller i micro (vi gör alltid det med hushållspapper under för att så mycket fett som möjligt ska försvinna) och skär i 2-3 cm stora bitar. Rosta ev pinjenötterna. Blanda ihop alla ingredienserna en stund innan servering. Mängder och proportioner kan varieras efter smak.

Kan verkligen rekommendera salladen. Så otroligt gott till grillat kött. Eller som den är till lunch.

Nu ska jag kolla på Bonde Söker Fru, som jag inte gjorde inatt.

jobb

Hej! Äntligen hemma från jobb, har precis tagit en dusch och tagit på mig myskläder. Ska snart äta middag som mamma lagat. Är såå hungrig efter jobb. Ikväll händer inte så mycket. Ska bara ta det lugnt hade jag tänkt. :)

trött..

Blev ingen Bonde Söker Fru. Satt istället och pillade med bloggen lite. Allt som ha med bloggdesign att göra är helt nytt för mig, så jag har massor att lära! Men det är kul. Nu är jag riktigt trött och vill bara sova..

Middag hos Kajsa & Dennis

Kvällen blev inte riktigt som tänkt. Hade sett fram emot en riktigt chill kväll med Idol och ev. nån mysig film efter det. Men precis efter att vi ätit quesadillas ringde mammas kompis Kajsa och undrade om vi ville komma och äta middag hos henne och hennes man Dennis. Såklart ville vi det, så vi satte oss i bilen och körde dit. Blev inte så mycket middag dock, med tanke på att vi precis ätit. Men det är alltid så mysigt att vara hos Kajsa och Dennis, och Dennis lagar så underbar mat! Fick nån gryta med trattkantareller och tunt skivad kotlett, och kokta potatis till det. Fick jättegod äpplepaj till eferrätt. Väldigt enel sådan, bara skivade äpplen, lite socker, kanel och smör på, sen in i ugnen. Enkelt, men så gott! Vaniljglass till det. Kollade på Skavlan och snackade en massa.
.
Kom hem för en stund sen, så nu har jag gjort en kopp te och tänkte ligga i sängen och kolla på Idol som jag missade ikväll. Men vafan, man måste ju ha nån premiumgrej för att göra det! SÅ dåligt! Får väl se om det går i repris nån dag på tv. Ska nog se Bonde Söker Fru från i onsdags istället. Jobbade kväll så missade det. Sen ska jag sova. Ska upp vid halv nio och träna. :)
.
Sov så gott!
.
Köpte en ny pyjamas idag på Lindex. Dock var byxorna lite små, så de ska jag byta. Men tröjan är hur mysig som helst! Och bra med långärmat nu till hösten/vintern. =)

Quesadillas

Nu har jag lagat mat till mig och mamma. Det blev inget avancerat, utan gjorde quesadillas och till det en sallad. Har aldrig gjort qusadillas innan, men igår blev jag riktigt sugen på att testa. Det var hur lätt och gott som helst.
.
Quesadillas:
2 mjuka tortillabröd
riven mozarella
soltorkade tomater i strimlor
stekt kyckling i strimlor
färsk basilika
.
Lägg ett tortillabröd i en varm stekpanna, lägg på resten av ingredienserna och sedan det andra locket. Stek på medelhög värme tills brödet underst har fått en fin färg och blivit knaprig. Vänd och vänta tills den andra sidan ser ut som den första. Dela i fyra tårtbitar. Jag gjorde sallad bestående av ruccola, gurka och pinjenötter som vi hade till. Det blev lagom med fyra bitar var. Fast då var vi inte jättehungriga.
Gott!!

Replay Haylee

Blev en tur till Väla idag. Måste spara pengar eftersom jag snart ska till Paris, men vill ju ha ett par snygga boots. Hittade först ett par som var riktigt snygga, men såklart slut i min storlek. Gick in på Trampolin och kollade lite också, och där hittade mamma de snyggaste boots jag någonsin sett! De var från Replay, svarta med nitar på skaftet. Såklart var de slut i min storlek, inte bara i butiken, utan i ALLA Trampolinbutiker!
Det första jag gjorde när jag gick ut därifrån var att söka på internet, och där hittade jag dem här. Blev överlycklig, speciellt när jag hittade en rabattkod som gav mig 25% rabatt. Blev ganska mycket billigare med tanke på att de kostade 2300 kr. Så nu har jag beställt dem och hoppas på att de kommer på måndag eller tisdag. Ååh, kommer att bo i dessa hela hösten. <3

Morgonträning

God morgon!
Vaknade 9.30 idag och 9.45 stack jag ut på min vanliga joggingrunda. Kom tillbaka vid 10 och körde ett styrkepass på 70 minuter. Åh, så skönt att träna innan frukost! Fast vet inte hur hälsosamt det egentligen är... Ska kolla upp det. Nu har jag duschat och äter kesella som jag blandat med Fun Light, såå gott, och massor med proteiner och lite fett.
Idag är jag ledig, och har inte några planer för dagen hittills. Funderar på att åka och kolla på lite saker jag behöver köpa. Behöver bl.a. ett par boots/kängor. Nu har jag bara högklackade höstskor. Ska till Paris om ett par veckor, så känns inte helt genomtänkt att bara ha högklackat. Vi kommer gå mycket och ett par sköna kängor hade varit perfekt! Är även sugen på ett par sköna skinnbyxor/shorts.
Dessa är riktigt snygga, från Vagabond. Ser väldigt sköna ut också. Får se vad jag hittar idag.

Jobb

Jobbade sent idag och slutade inte förrän kvart över tio. Tog en dusch när jag kom hem och nu har jag fixat lite grönsaker (morötter och gurka) som jag ska ha som snacks när jag kollar på andra och tredje avsnittet av Bron, en serie som går på SVT1. Har missat båda avsnitten pga jobb, så får se dem på SVT Play. Riktigt spännande serie! Har varit kass uppdatering idag, men så blir det de dagar då inget spännande händer. Blir bättre imorgon!

4 oktober

God morgon!
Idag har jag varit effektiv. Vaknade halv 10 och tog en joggingrunda på 2,7 km. Körde lite styrka när jag kom hem och sen tog jag en väl behövd dusch. Plockade undan på mitt rum och dammsög. Och nu har jag gjort frukost som jag ska äta framför Gossip Girl. Har sett alla 4 första säsongerna, så kollar om säsong 3 nu. Ååh, det är så bra!

Här är min frukost idag. Det blev en fullkornsmacka med ost och soltorkade tomater, havreyoghurt med flingor, kokos och solrosfrön samt en kopp te och ett äpple. Gott! :)


Lund

Vilken härlig söndag det är idag. I Lund i alla fall. Solen skiner och det är riktigt varmt i solen. I skuggan är det också väldigt varmt för att vara oktober. Dock var det inte lika fint i Helsingborg och nästan hela vägen till Lund, så jag känner att jag tog lite för mycket kläder idag. Men bättre det än tvärtom.
Nu ska jag träffa en kompis som bor här i Lund. Har dock ingen aning om vad vi ska hitta på.


1 oktober

Hej! Lång dag idag. Gick upp vid 9 och fixade frukost. Sen hjälpte jag Filippa med kemin. Jag är egentligen ganska duktig på kemi, men herregud vad man glömmer saker snabbt!
Strax före ett drog jag till jobb, och slutade inte förrän 22.15. Tog en lång dusch när jag kom hem, åt lite och målade mina naglar. Dom blev mörklila. Riktigt snygg färg!
Nu ska jag sova, är sååå trött! Ska skriva mer imorgon. God natt!


Bild från innan jag fixade mitt hår.