Lunch

Nu är vi i Gamla Stan och äter lunch. Gick en runda på stan, men allting var stängt. Plus att det är sjukt kalt idag! Så vi satte oss på Vapiano. Ska snart handla lite på en Coop-butik som vi såg här precis. Sen åker vi nog hem igen. Det är ju alldeles för kallt för att vara ute idag!! Plus att vid ska förbereda lite inför ikväll. :)


Fika

Hej! Nu har jag och Clara varit i stan en stund. Gick mest runt vid Stureplan och NK. Jag köpte en tröja som jag inte orkade testa, så hoppas verkligen att den sitter bra! Köpte med oss lite fika hem till Matilda. Ett sjukt gott bröd och några minimacarons med julsmaker.

Nu sitter vi och fikar. Ska snart börja fixa med maten. Blir bakpotatis ikväll som Matilda ska fixa. Igår lagade jag ju entrecote med hasselbackspotatis, svårslaget haha!

 


 

 


30e december

God morgon! Åh, fyfan vad jobbigt det är att sova med en massa lampor tända. Jag hade ett akvarium bredvid mig och en julstjärna i fönstret. Plus att jag hade ont i halsen och sov dåligt pga det. Så mitt i natten pallade jag inte mer och funderade på hur jag kunde slippa ljuset (visste nämligen inte hur man släckte dem, ville ju liksom inte förstöra akvariet och döda fiskarna). Jag tänkte på såna ögonmasker man har för att sova när det är ljust, men jag har ju ingen sån. Så det slutade med att jag tog ett par helt nya (ja, köpte dom för typ två dagar sen) trosor och satte på huvudet. Hahaha!! Så sjukt! Men det blev mörkt och jag somnade. Sen kom Frasse och väckte mig en stund senare och bestämde sig för att sova hos mig. Det va ifs mysigt, men det blev inte så mycket sömn. :P

Nu har vi precis ätit frukost och sitter och dricker te och lyssnar på musik. Snart ska jag och Clara ta en promenad runt Djurgården. Matilda mår inte så bra, så hon stannar hemma och vilar.

 

 



Sthlm dag 1

Idag har vi mest kommit i ordning här i huset. Vi har packat upp och handlat hem mat. Blev också en kort runda på Åhléns City och NK. Imorgon blir det nog en till runda på stan, och så måste vi se till att vi har allt till nyår.

Just det, vi har världens sötaste katt här också. Han heter Frasse och är hur gosig som helst! Nu ligger han i mitt knä och spinner, så mysigt!!

Nu blir det film - Sleeping Beauty. Är väldigt nyfiken på den. Blir nog en tidig kväll ikväll. Har varit en låång dag. Men riktigt kul! :)

 

 


Stockholm

Nu är vi i Stockholm! Anlände precis till vår mysiga lilla bostad ute på Djurgården. Tågresan gick ganska fort, jag sov nästan hela vägen. Somnade inte förrän vid halv ett inatt eftersom jag sov större delen av dagen igår.

Nu måste vi vänta på att rörmokaren kommer och fixar toaletten som är sönder, sen ska vi iväg och handla lite mat.

 

 

 


Candy

 

Godisaffär i Lyon

 


Halsfluss.. igen!

Efter att ha sovit nästan hela dagen ringde jag vårdcentralen och fick en tid. De tog lite prover och kom fram till att det var halsfluss (precis som jag misstänkte). Det var bara två månader sen sist jag hade det, men tydligen är det normalt att man får det så tätt inpå. Nu har jag i alla fall fått antibiotika och köpt en massa värktabletter, så nu mår jag bättre! =)

Nu måste jag sova! Om några timmar måste jag gå upp för att åka till Stockholm! Är så taggad!! Tåget går från Helsingborg 05.43 så det blir till att gå upp tidigt för att packa det sista. Kommer bli en awesome vecka med Clara och Matilda. <3


Pallar inte!!!

Ååh! Så typiskt att man alltid ska bli sjuk då man har massa roliga saker planerade. Fick ont i halsen igår kväll och sen blev jag mycket sämre på bara någon timme. Har sovit rätt dåligt inatt pga halsont, huvudvärk, feber och att jag är öm i hela kroppen..

Idag skulle jag träffa min gode vän Movitz som jag inte träffat på ett par månader. Och imorgon bitti åker jag till Stockholm. Fattar inte hur jag ska orka det!!

Idag får det bli vila och massa te. Hoppas verkligen att det går över lika fort som det kom!


Body Shop

Eftersom vi inte hade så mycket tid att gå på Ströget idag blev det inte heller så mycekt shopping. Det enda jag köpte var en kasse med olika saker inne på Body Shop. I tygkassen fanns nio produkter värde 1100 DKK men kostade bara 400 DKK! Jag ska inte behålla alla grejerna själv, Matilda ska få några av dem.

I kassen fanns två deodoranter, en parfym, en body butter i samma doft som parfymen, två av de nya duo body butter, två duschtvål och en ansiktsmask. Helt okej för 400 DKK. =)

Snart hemma

Hej! Nu är vi i Sverige igen och är snart hemma. Blev en snabb runda på Ströget innan vi var tvungna att åka. Har haft det riktigt mysigt i Danmark hos Emma. Längtar till nästa gång jag ska åka dit! <3

 

 

 


København

Hej! Nu är jag och Matilda i Köpenhamn hos vår vän Emma. Vi kom hit i eftermiddags och har sen dess gått en runda på Tivolis julmarknad och Ströget. Vi lagade också mat, det blev nån variant på tacos. Riktigt gott blev det! Sen kröp vi ner i soffan under ett tjockt täcke och kollade på School of Rock. Söt film. Jack Black är så kul och begåvad. :)

Nu ska vi sova. Ska gå upp vid halv nio imorgon för att hinna med en runda på Ströget (idag när vi gick där var allting stängt) innan vi åker hem vid tolvtiden.

God natt!

PS. Lägger upp en bild från Lyon som Matilda hittade på min iPhone. :)

 

 


Juldagen

Hej på er! Haft en trevlig julafton? Själv jobbade jag ju, men pga av att vi var överbemannade fick jag gå hem vid tre. Så jag såg nästan hela Kalle Anka. :)) Sen blev det julmat, film (The Helper, ingen julfilm, men riktigt bra!), julklappsöppning, Karl-Bertil Jonsson och sen vid halv tolv gick vi på julnattsmässa. Vette fan varför vi gjorde det egentligen, kyrkan är ingen plats för mig. Både präst och kör var urusla, så det blev en dryg mässa.. Skönt att komma hem sen vid ett i alla fall och krypa ner i min mysiga säng. ^^

Idag blev det julmatsfrukost, sen 7 km jogging/powerwalk och nu är Becca och Filippa här och vi kollar på Love Actually. Så mysigt! Sen kommer Clara och då blir det utgång med ett härligt gäng. :)


God Jul!

God morgon och god jul på er! Har inte orkat blogga sen jag kom hem från Lyon, men nu börjar jag igen. :)
Julafton idag alltså... Fan vad tiden går fort! Just nu sitter jag och äter frukost, och om en halvtimme sticker jag till jobb. Ska jobba 8-16 idag, så jag missar Kalle Anka. Det är lite synd, för det är verkligen en av julens höjdpunkter.. Aja, får väl kolla på SVT Play när jag kommer hem. ;)


Tillbaka till Sverige!

Hej! Idag är min sista dag här i Lyon. Ikväll 19.30 tar jag flyget till Köpenhamn, så lär väl vara hemma runt midnatt. Det har varit jättekul att hälsa på Matilda, vi har hunnit med väldigt mycket på de här dagarna, men det ska bli sååååå skönt att komma hem och sova i min egen säng, och slippa trängas med en annan person på nio kvadratmeter. Har ju inte haft min kamera med mig denna gången, så blir inga fler bilder, men har ju lagt upp en del från min iPhone. ;) Och på tal om bilder, kom precis på att jag inte lagt upp alla bilder från Paris än, så det måste jag ordna!

Just nu är Matilda på skolan och övar/har fiollektion, så jag har packat och nu ska jag kolla klart på Get Him to the Greek som vi började kolla på igår kväll. Den är så jäkla kul! 


11 december

Imorse när vi hade checkat ut tog vi en låång promenad runt sjön här. Eller inte runt hela, den är jättestor, men en bit och sen tillbaka igen. Här är så sjukt fint! Jag och Matilda har bestämt att vi ska hit igen, fast på sommaren. Sjön här är Europas renaste, och det syns verkligen. Det är helt kristallklart! På sommaren är det ca 25 grader i vattnet, så jag hade inte tackat nej till en vecka här på sommaren.

Efter promenaden åt vi lunch på Le Brioche Dorée, och sen gick vi en runda på shoppingcentret som vi hittade innan. Finns inte så många kul affärer, men vi får fördriva tiden här ett tag till. Åker ju inte förrän om fem timmar. Och när solen försvinner ute är här riktigt kallt! Ska nog gå och sätta oss på en mysig pub och ta en öl sen. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


God morgon!

Nu har vi precis ätit jättegod frukostbuffé här på hotellet och ska snart checka ut. Idag ska vi promenera runt i staden, fika och sen åka hem med tåget vid nio ikväll. :)


God natt

Efter en runda på stan gick vi till hotellrummet och vilade lite. Sen stack vi ut igen för att hitta något mysigt ställe att äta på. Det blev en jättemysig pub där vi åt pizza och drack väldigt god julöl. Efter det gick vi en runda i staden, här är jättefint när det är mörkt ute. Massa julpynt och nu är här julmarknad också. :)


Nu ligger vi på rummet och kollar på Tangled. Den är så bra!! Imorgon blir det heldag i Annecy innan vi åker tillbaka till Lyon. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Annecy

Hej! Nu har jag och Matilda precis kommit fram till Annecy. Här är riktigt fint! Ska stanna här till imorgon. Ska bli så skönt att sova i en riktig säng. Hos Matilda sover jag på en luftmadrass, inte så skönt. Nu ska vi ut i stan och kolla runt lite. Bilder kommer ikväll. :)


Bilder Fête des Lumiérés

 

 


Fête des Lumiérs

Nu är vi tillbaka hos Matilda och ska nog snart sova. Idag har vi gått runt i Lyon och tittat i affärer, jag hittade en klänning jag kanske ska ha på julafton. Blev lite julklappsshopping också, och en fika på Starbucks. 

Sen stack jag och Matilda tillbaka till hennes boende och lagade mat. Vid sjutiden stack vi härifrån för att titta på ljusfestivalen som pågår här fram till söndag. Det var så sjukt fint med alla ljuseffekter över hela staden. Anledningen till festivalen är att under pesten bad man till jungfru Maria och byggde en kyrka till henne för att pesten skulle försvinna, vilket den också gjorde. Så nu har man denna festivalen för att fira/tacka jungfru Maria som botade staden från pesten. Nu är jag ju inte speciellt religiös och tycker mest att det låter som trams, men det gör mig inget eftersom det är så fint här nu. :)

Nu har vi precis suttit i köket och snackat med Matildas granne Kennedy och hans kompis. Så sjukt roliga och härliga människor. Imorgon ska Matilda öva och ha lektion, så jag får se vad jag hittar på. På kvällen ska vi i alla fall ut och äta på en irländsk pub med Kennedy (som är irändare), och sen blir det nog en runda till på festivalen. 

Bilder kommer nog imorgon, för nu är jag trött och vill sova! God natt!

8e december

God morgon! Nu har Matilda precis övat en timme, så om några minuter ska vi ge oss ut på stan. Här är varmt nere, typ 10 grader varmare än hemma, så man kan gå i bara skinnjackan. Matilda tycker dock att det är kallt och kör på vinterkläder, haha, hon kommer dö när hon kommer hem! xP

Skriver mer sen! 


Framme i Lyon

Nu är jag hos Matilda i Lyon. Så kul att träffa henne igen! Men snacka om att jag blev sur när hon hittade min laddare här!! Och jag som beställde en ny som inte hann komma innan jag åkte, så jag lämnade kameran hemma. Jävla skit! Här är jättefint, och nu är här någon ljusfest så det hade blivit jättefina bilder. Och nu har jag bara min iPhone och en kass kompaktkamera. Och vi åker ju till Annecy på lördag, och tydligen ska vi sova där till söndag (Matildas julklapp till mig), och jag hade velat fota där också! Blä! 

Jag har i alla fall träffat några av Matildas vänner här nere. Hon har mycket trevliga korridorskompisar. Nu sitter jag, Matilda och Mickaël på hennes rum och snackar. Har även träffat Chien, Antonia, Stephen och några till. Men alla har massa tentor nu, så alla är jätteupptagna med att plugga. :P

Imorgon kommer bilder härifrån. Nu får ni nöja er med två bilder på mig, Matilda och Mickaël. ;)





Enorm resväska!

Haha, kolla vår nya enorma resväska! Kan ju fan sova i den!!


OPI Steady as She Rose

Igår kväll målade jag mina naglar med ett av mina favoritlack. Nämligen OPIs Steady as She Rose från deras Pirates-kollektion. Snällaste Clara köpte ju det till mig när hon var i USA. Älskar färgen, ser lite olika ut i olika ljus. Antigen är det grårosa eller grålila. Det passar till det mesta och jag trivs allra bäst i ljusa nagellack. Mina naglar är ganska smala, så ljusa nagellack får dem att se bredare ut. :)


Hejdå Sverige!

Hejsan! Blev ändrade planer så slapp gå upp så tidigt idag. Sov till tio och sen dess han jag packat och kollat tv. Nu hoppas jag verkligen att jag har med mig allt! Men annars har ju Matilda saker, så känner ingen panik över att kanske ha glömt något. ^^

Snart kommer mamma hem och hämtar mig. Hon ska köra mig in till stan. Tänk att om sex-sju timmar är jag hos Matilda!! Åh va jag längtar! Saknar henne som fan! <3


LYON!

Hej! Nu har jag kommit hem från jobb, tagit en dusch och ätit lite. Nu ska jag sätta igång och packa, för imorgon åker jag till Lyon! Kommer bli så jäkla kul, Matilda har planerat en massa saker som vi ska göra. :) <3
Ska försöka bli klar med packningen i tid ikväll, för imorgon måste jag gå upp strax före sju för att köra mamma till jobb och sen köra iväg och fixa en sak med bilen. Så ingen sovmorgon för mig! Förhoppningsvis kan jag sova på planet (tar bara knappt två timmar) så jag är pigg och utvilad när jag kommer fram. Men tar med en bok så jag har att göra om jag inte kan somna.
Nä, nu blir det Gossip Girl och packning! Godnatt!

Fika & Gossip Girl

Godmorgon! Är hemma nu efter ett besök hos tandläkaren imorse. Allt var bra (inga hål) och visdomständerna är på väg. Eller rättare sagt, 3 av 4 är framme. Min tandläkare försökte få mig att köpa en eltandborste, och så klart den nyaste och dyraste. 1600 kr! Jag sa att det inte finns en chans att jag köper en tandborste för 1600. Men kanske en billigare sådan nån gång i framtiden..

Nu har jag precis ätit lunch och sitter och fikar och kollar på Gossip Girl. Om en timme är det jobb. Hemma vid 22.30 ikväll. :)

Ha en bra dag!

 

 


Jag vill rita!

 

 

 


Fler bilder från dagen

Jag köpte denna planschen, fast med svart tryck på ljusgult papper. Tyckte att det var ett häftigt motiv!

På Coop

Hittade en bild från i måndags då jag och Clara var på Coop. Det är tur att vi har sysselsättning för barnen. ;)

 


Julmarknad

Nu är vi hemma igen efter julmarknaden och sitter och fikar lussebullar och pepparkakskaffe. Det var mysigt på marknaden, men lite tråkigt utan snö.. Kallt var det i alla fall, så lite vinterkänslor fick jag. ;)

Det satt en kvinna och gjorde riktig korv på marknaden. Så häftigt! Jag är sugen på att testa att göra korv, så nästa gång jag är i Lund ska jag in till Widerbergs och köpa tarmar. Det låter äckligt, jag vet, men tänk på den korven man köper, man vet ju inte alls vad som finns i den...

Pratade även med två gubbar som spelade nyckelharpa. Det va är häftigt, blev sugen på att testa det med!

 

 

 


Bästa platsen på jorden

God morgon och trevlig andra advent! Har börjat få riktiga julkänslor nu. Sitter och lyssnar på julmusik och har nyss bakat massor med lussekatter. Filippa pluggar kemi eftersom hon har slutprov i kemi a den 20 december, stackare! Om ett tag ska vi åka till julmarknaden, så mysigt!
Åååh, jag är så klantig! Imorse skulle jag ladda min kamera eftersom jag tänkt ha med den idag. Men när jag skulle ta laddaren hittade jag inte den. Nu har jag letat igenom hela huset känns det som. Och jag hittar inte den! Mamma kom på att jag kanske glömt den i Paris, men det var över en månad sen vi kom hem, och jag måste ju ha laddat den sen dess tycker jag... Men jag kan verkligen inte minnas om jag har det. Får kanske köpa en ny. Måste ju ha en innan onsdag då jag åker till Lyon. En likadan som jag blivit av med kostar 700:-, men hittade en "kopia" som kostar 129:-, lite mer okej pris. Usch vad jag blir trött på mig själv ibland!
Kollade igenom massa bilder på min externa hårddisk igår och hittade lite bilder från min förra pojkväns skogsställe. Saknar det riktigt mycket, det är den finaste, mysigaste och bästa platsen på jorden. Här är några av bilderna. :)


3 december

Hej! Idag har jag jobbat, som vanligt. Var dock sjukt segt att gå upp vid sju idag, så sov 20 mintuer för länge! Men jag hann i tid till jobb i alla fall. :) Filippa sov ju här, så hon sov längre och åkte sen till Malmö för att ha cellolektion. Men nu är hon här igen. Vi ska se klart filmen vi började kolla på igår, Bridesmaids. Hon ska stanna här till imorgon och då ska vi baka lussekatter och sen gå på julmarknad.

Har ni sett årets julkalender? Jag gillar verkligen den! Riktigt mysig och precis som en julkalender ska vara. Lite drygt att jag är i Lyon en vecka och missar det då, men får väl se det på SVT Play sen när jag kommer hem.

Nu ska vi kolla film och dricka te! Ha en bra kväll allihopa! :)

Mys med Filippa

Hej! Har Idol/filmmys med söta lilla Filippa. Vi har ätit tacos och precis kollat på Idol. Nu blir det film. Förmodligen Bridesmaids (haha, jag är sån som ser samma film hundra gånger på rad om jag gillar den) eller nån annan komedi. Har en del nya. :)
Aja, nu ska vi fortsätta ha det mysigt. Ha en trevlig fredag allihopa!

Gammal bild på Floppa. ^^

1 december

Hejsan! Idag har jag varit dukitg, eller ja, effektiv i alla fall. Har städat badrummet, strukit gardiner, lagat lunch, joggat, styrketränat och lite sånt. Nu ska jag läsa en stund innan en kompis kommer hit. :)

Igår målade jag mammas naglar. Kände att jag behövde öva på leopardmönster. Så hon fick en annan variant. Blev mer nöjd med hennes än med mina. Men det är ju det man säger - övning ger färdighet. 


Vad tycks? :)

RSS 2.0