Elvis

Nu har jag gått och lagt mig och ligger och läser lite Elvis. Den serien är så fruktansvärt kul och smått beroendeframkallande. Brukar läsa lite varje kväll innan jag ska sova! Fick ett helt gäng böcker från Tony och Maria (dom som gör Elvis) i julklapp. Så har en del att se fram emot!

Ska snart sova. Sov ganska dåligt förra natten, så är riktigt trött nu. God natt!

 

Tack så mycket, Tony & Maria! =)


Mums!!

 

Fruktsallad bestående av mango, apelsin, banan, kiwi, russin och kokoschips. Jag häller på lite socker och låter frukterna dra innan jag lägger på kokoschipsen. Det blir mycket saftigare då! :)

 


Spinning...

..är inte riktigt min grej. Jag hatar att cykla. Eller kanske inte hatar, men jag tycker verkligen inte om det! Men Alex ville gå på det, och vad gör man inte för sina vänner liksom? Hehe, nä, skämt åsido. Jag ville ge det en chans och det gjorde jag. Det är ju också roligare att gå tillsammans med någon. Det gick i alla fall bättre än väntat, och trots (eller kanske tack vare?) min träningsvärk från igår kände jag knappt någon mjölksyra alls. =)
Har precis ätit middag, kycklinglår med lite lite pommes. Nu ska jag kolla lite på Grey's Anatomy, hann inte se klart hela avsnittet innan. Och sen blir det fruktsallad framför House.

Powerwalk

Kom nyss hem från en mil powerwalk. Var soligt ute, men inte alls så varmt. Lätt att tro att det är varmare när det är sol ju. Men det blåste knappt vilket var skönt! Nu ska jag värma mig med en kopp te och lite knäckebröd med ost framför Grey's Anatomy. Sen måste jag mangla lakan (har skjutit upp det i över en vecka!). Sen blir det spinning med Alex!

TRÄNINGSVÄRK!

God morgon! Idag har jag träningsvärk, och inte lite heller. Men jag älskar den känslan, att man har gjort något bra. Sitter och kollar på ett avsnitt Greys Anatomy. Första avsnittet jag ser faktiskt, min syster övertalade mig om att jag skulle gilla det. Och redan efter ett halvt avsnitt är jag fast! Precis min typ av serie. Varför har jag missat den?!

Har nyss slängt i mig lite frukost. Blev fiberhavregrynsgröt med ett rått ägg i. Inte alls så illa som jag trodde att det skulle vara. Lite russin, hallon, hampafrön, valnötter, solrosfrön och pumpakärnor på det. Och mjölk såklart. Faktiskt riktigt gott om jag ska vara ärlig! =)
Nu ska jag se klart på avsnittet, sen ska jag ta en låång promenad. Solen skiner och det gör mig så himla glad!


BOX

Nu är jag hemma efter ett boxpass med Amelie. Fy faan vad kul! Och jobbigt, svetten bara rann. Men det va skönt! Eftersom man pumpar benen rätt mycket känns det som att man flyger fram när man springer efteråt. Plus att mina nya skor är awesome. Så sprang ett par kilometer på löpbandet efteråt. Nu är jag trött, och det känns i hela kroppen. Bästa känslan! Imorgon blir det spinning med Alex (haha kommer att dö med tanke på hur det känns i mina ben/rumpa nu) och sen ev lite gym också. :)

Här är mina nya skor. De är jättesköna, men eftersom de saknar dämpning får foten arbeta mer. Det känns verkligen i fötterna nu efter boxning + löpning. Men det är helt normalt i början. Kan verkligen rekommendera dem! Och det gör ju inget att de är skitsnygga också.. ;)


Nya skor!

Såhär ser mina nya skor ut. Ska fixa bättre bild på dom. De är så otroligt sköna och det var verkligen kärlek vid första ögonkastet! Hoppas nu att de är bra också. Eftersom de är "barfotaskor" saknar de dämpning. Då får fotmuskulaturen och alla leder och senor jobba mer, vilket gör att man kan få väldigt ont i fötterna i början. Ska bli spännande att testa! :)


Väla

Hej! Nu är jag på väg hem från Väla. Det var mycket trevligt att träffa Clara igen, har inte setts på över en vecka. Vi åt sushi och gick runt och kollade i affärer. Jag gick in på Stadium för att kolla lite bara, men blev ett par träningsskor rikare. Behövde ifs ett par till när jag är inomhus, så det blev ett par riktigt sköna "barfotaskor". Ska testas ikväll på boxen. ;)


Veckoplanering

Är för ovanlighetens skull ledig väldigt mycket i februari. Perfekt nu när jag har skaffat gymkort, så kan jag komma igång på riktigt med träningen! Tänkte börja göra veckoplaneringar och försöka följa dem så mycket som det går. De kommer förmodligen bli väldigt amitiösa, och jag vet inte om jag kommer att göra allt jag skriver upp. Här är i alla fall planeringen för denna veckan:

Måndag:
Synundersökning
Väla med Clara
Magla lakan
Box med Amelie
Ev. gym 2 kilometer snabb löpning

Tisdag:
Långpromenad innan efter frukost, 8 km
Tvätta
Spinning med Alex
Ev. gymma

Onsdag:
Jogga, 3-4 km
Tvätta
Box med Lina

Torsdag:
Simma med Alex

Fredag:
Jobba, 9-18
Vila

Lördag:
Ev. kort joggingrunda, 2-3 km
Åka till Ystad

Söndag:
Åka från Ystad till Höllviken

Ska fylla i mer i efterhand, men planen är träning måndag-torsdag och kanske lördag. Hoppas bara att jag nu följer detta!


30 januari

Sitter och äter frukost nu, har börjat göra min favoritsmoothie nästan varje dag. Man blir så otroligt mätt av den och håller sig mätt väldigt länge. God är den också! Ska snart göra vid mig och åka in till stan för att möta upp Clara. Ska åka ut till Väla för att jag ska göra synundersökning, och sen ska vi bara gå runt och ha det mysigt där. Hoppas på att det är lite folk så man kan gå i lugn och ro! :)

PARTY!!!

God morgon! Läget idag? Jag mår förvånandsvärt bra och känner mig ganska utvilad. Helgen har vatit fullbokad och kan beskrivas med ett enda ord - PARTY! Är lite kul att jag, som festar så sällan, har lyckats festa i nån form tre dagar i sträck. Helgen började i alla fall hos Becca, Martin och Filippa. Blev lite dryckeslekar och massa skratt. Blev dock inte så sent pga att jag hade jobbat hela fredagen och var ganska trött.

I lördags åkte jag hem vid halv tio, gjorde min favoritsmoothie och packade träningsväskan. Drog in till stan och mötte upp Amelie på Actic och sen simmade vi. Bör tillägga att jag var ganska bakis då, så jag är imponerad av mig själv! Sen mötte vi upp Alex och lunchade. Blev en sväng hem om efter det för att sova, äta och packa. Stack till Alex vid halv nio, förfestade lite, och sen kom Amelie (alltid sen, hehe). Gick till Tivoli runt midnatt och dansade till klockan tre. Sen blev det lite efterfest hos Alex. Somnade som en stock vid fem. Vaknade vid tolv och då blv det låååångfrukost. Kom då på att det var söndag och att jag skulle till Lund och lyssna på Carmina Burana med min gamla gymnasieskola.

Stack hem, tog en dusch, packade ihop lite saker och åt lite. Sen åkte jag till Lund. Konserten var riktigt bra! Älskar musiken, och dom gjorde det mycket bättre än väntat! Eftersom jag ändå var i Lund passade jag på att träffa lite vänner efter konserten. Blev en fika med Julia och Kilian på Arimans, och sen promenderade jag till Hampus och spenderade kvällen där. Drack öl, snackade och lyssnade på musik. Väldigt trevlig kväll! Kom hem vid midnatt och somnade direkt.

Nu blev det ett låångt inlägg utan bilder... Har varit dålig på att fota i helgen. Ska bli bättre med det!


Bästa vän! <3

Hej! Läget idag? Jag mår finfint, har sovit som en stock inatt och vaknade riktigt utvilad för 45 minuter sen. Om några timmar är det jobb igen som gäller, tolv till åtta idag. 

Förresten, nu är Becca hemma från Arvika. Fick veta i söndags att hon skulle komma hem i måndags och stanna en hel vecka! Glad överraskning! Har saknat henne jättemycket fast det bara var några veckor sen vi senast sågs. Denna gången har hon tagit med sig sin kompis Martin som hon också bor med. Båda hyr rum hos samma familj. Det var trevligt att träffa honom, har hört mycket om honom innan. Så nu får vi passa på att umgås en massa innan hon åker upp igen. Och snart ska jag åka upp och hälsa på henne. =D

Nu ska jag äta frukost och sen kanske jag hinner ta en promenad innan jag sticker till jobb. :)


Söta Becca på studenten. <3

Sashimi

Nu har jag kommit hem från stan. Simmade i drygt 40 minuter och sen satt jag i bastun i en halvtimme. Undrar om det finns någon bättre känsla än den då man har tränat, bastat och tagit en kall dusch? ^^

Äter lunch nu. Blev lite lax över från igår, plus att mamma hade köpt algsallad, så jag gjorde egen sashimi. Det blev faktiskt riktigt gott. =)

Om några minuter kommer Julia och ska hämta sin balklänning som jag lånade till vår studentbal. Har haft den i över ett halvår, så det är dags att hon får tillbaka den nu!

 


Smoothie

God morgon. Sitter och äter frukost nu och ska snart packa ihop mina saker för att åka in till stan och simma. Har gjort en smoothie jag hittade recept på häromdagen. Har ändrat lite i det, så här är min version:

En apelsin
Tre centimeter ingefära
En matsked jordnötssmör
Frysta hallon och blåbär
Hampafrön
Två matskedar mjölk
En matsked fiberhavregryn
En halv matsked linfrön

Bara att mixa allt! Har aldrig testat att göra smoothie med typ ingefära och jordnötssmör i innan, men det blev faktiskt riktigt gott. Och nyttigt är det också!

 

 


22 januari

Hej! Har kommit på att det ofta är jättesvårt att komma på rubriker till blogginlägg.. Så det får bli datum i brist på bättre fantasi.

Idag har jag jobbat, nio till fem. Sen promenerade jag hem och tog en dusch. Vid sju kom Clara och då lagade jag mat. Idag blev det pasta med sås bestående av lax, räkor, kräftstjärtar, broccoli och champinjoner. Riktigt gott blev det. =)

Nu ska jag sova. Imorgon tänkte jag simma på förmiddagen. Sen blir det jobb från tre till tio. God natt!

 

 


19e januari

Hej! Har varit dålig på att uppdatera idag och igår. Jobbade hela dagen igår och sen kom Clara till mig. Vi hade det mysigt och kollade film. Idag gick vi upp i tid och åt en rejäl frukost. Sen blev det en mil powerwalk och en och en halv timmes styrketräning här hemma. Har inte skaffat gymkort än, så får duga med de redskapen jag har här hemma.

Efter träningen blev det lunch, en jättegod sallad med kyckling och fetaost. Sen stack jag till jobb vid fem. Var medlemskväll ikväll och jag har aldrig sett så mycket folk på Coop!! Helt galet!

Efter jobb åt vi god middag - röding, potatismos och broccoli. Nu har vi sett Biggest Loser och snart ska Clara hem. Jag ska göra en kopp te och sätta mig i sängen och läsa. Imorgon blir det jobb 8-17.

God natt!


Mer Hedvig


CUPCAKES


17e januari

Hejsan! Idag har jag varit duktig, gick upp vid 10 och efter en liten frukost powerwalkade/joggade jag drygt en halv mil. Nu har jag precis ätit lunch bestående av två stekta ägg, lite sallad och ett knäckebröd med en mycket god ost. Har börjat kolla på filmen "Arthur" med Russel Brand. Den verkar riktigt kul, och Russel är lika knäpp som vanligt. Kommer dock inte hinna se klart hela nu, för om 50 minuter börjar jag jobba, men då har jag något kul att se fram emot när jag kommer hem ikväll. =)

Hos Clara

Nu är jag hos Clara. Hon mötte upp mig och Amelie på stan efter vår lunch, som för övrigt var mycket trevlig, och så körde jag och Clara hem till henne. Deras hundvakt fyller 84 år idag, så vi var på kalas hos henne en liten stund. Mycket trevligt. Sen lagade jag och Clara mat, en av våra favoritsysselsättningar när vi ses. Idag blev det stekt ryggbiff med jordärtskockspuré, stekt broccoli, en god sallad samt tryffelsås. Det blev så jäkla gott!

Nu har vi varit ute med hunden och sitter och äter god ost, dricker te och snackar.

 

 


Lunch med Amelie

Nu åker jag in till stan för att luncha med Amelie. =)


Idag har jag på mig en ny tröja som jag fick av mamma i julklapp. Den är från Maison Scotch, ett av mina favoritmärken.

16e januari

God morgon! Idag vaknade jag pigg och utvilad för en gångs skull. Inatt har jag faktiskt sovit ut, det var första gången sen några dagar sen. Nu sitter jag vid datorn och väntar på att mina scones ska bli klara. Kollade en massa recept igår och blev så sugen på att baka. Inte ofta man äter nybakta scones på morgonen. 

Idag ska jag in till stan och luncha med Amelie. Vi har planerat att ses ett par gånger sen i höstas, men varje gång har någon av oss blivit sjuk. Sån otur! Men idag tror jag att båda är friska! ;) Ikväll ska jag träffa Clara. Vi har inte träffats sen vi åkte hem från Stockholm, vilket är väldigt länge för oss som brukar ses minst två gånger i veckan. Men jag har haft mycket kompisar att träffa innan de åkte tillbaka till skolan, samt rätt mycket jobb, så jag har inte haft tid. 

Dagens musiktips: Kaizers Orchestra - Far Til Datter


Bild från helgen

favorit


fotograf: ella norlöv


Modell: Hedvig Becke

Fotograf: Hedvig Becke


SÅPBUBBLA


14e januari

Hejsan! Läget? Jag mår bara bra, kom nyss hem från Emil. Han ska ju till Boden i slutet av månaden, så igår kväll hade han avskedsfest. Eftersom det tar en och en halv timme att åka till honom stannade jag över och åkte hem imorse. Så skönt att slippa tänka på bussar/tåg på kvällen. Det var en mycket trevlig kväll med trevligt folk. Vi käkade pizza, snackade en massa och kollade på Inception. Vi kom på att vi skulle leka en lek, varje gång de drömde/sa ordet dröm i någon form i filmen skulle alla dricka. Men ja, ni som sett filmen förstår säkert hur det slutade. All dricka var slut efter en halvtimme.. haha. Men det var kul så länge det varade. ^^

Idag skulle jag till Väla med Becca, för hon åker tillbaka till Arvika imorgon. Men hon blev sjuk igår så hon orkar inte gå upp ur sängen idag. Så vi kommer inte ses förrän jag kommer upp till henne. :'(

Senare idag kommer Hedvig. Vi ska fota en massa (hon vill lära sig att använda familjens systemkamera samt lite PS, och jag har inte fotat på länge!) och ha det mysigt. Hon ska stanna till imorgon, så vi kanske åker en sväng till Väla imorgon istället. Har ju inte hunnit gå på den riktiga mellandagsrean än. Får se hur det blir. =)




12e januari

God morgon! Idag börjar jag jobba halv tio så sitter och äter frukost nu. Det va så sjukt jobbigt att gå upp imorse eftersom jag börjat efter tolv de senaste dagarna och därmed kunnat sova till halv elva! Men nån gång måste man väl vända tillbaka dygnet haha. =P

 

Fullkornsmacka med parmaskinka, ost och sallad, fil med egen müsli, banan och frysta bär samt nybyggt kaffe (faktiskt ekologiskt idag! =D) Bra start på dagen!

 


Sashimi

Hej! Idag har jag jobbat halva dagen. Började tolv så imorse hann jag både spela en timme piano och göra müsli. Den blev riktigt god, så tänkte skriva upp receptet här nån dag. ;)

Jag hade ingen mat att ta med till jobb idag så jag har bara ätit fil/yoghurt hela dagen. Såklart var jag jättehungrig när jag kom hem. Och vet ni vad? Mamma hade köpt varsin sashimisallad till oss. Så perfekt just idag! Jag älskar sushi/sashimi!! <3

Nu blir det fruktsallad och Biggest Loser! :D

 


I'm in love...


...with my new shoes

10:e januari

Hej! Har inte haft tid/lust att blogga på några dagar, men nu tänkte jag köra igång igen. :) Så, vad har hänt sen sist? I onsdags kom jag ju hem från Stockholm. Drygt 7 timmar med buss tog det, det var fruktansvärt drygt, jag ska aldrig mer åka buss så långt! Ändå har jag åkt buss till både norra Italien och mitten av Tyskland, så tänkte att jag visste vad jag gav mig in på. Men det var så mycket drygare än vad jag väntade mig. Trots att vi var tre personer som åkte tillsammans. =P

I tosdags var jag, Matilda och mamma i Höllviken hos några vänner. Det var mycket trevligt. I fredags kom min vän Movitz som numera bor i Stockholm och studerar. Man får passa på att ses på loven när folk är hemma. Men i vår ska jag hälsa på alla vänner som flyttat. :) Becca och Filippa var också här i fredags. Mycket mysig kväll. I lördags åkte min älskade syster tillbaka till Frankrike, sorgligt.. Och Movitz åkte också hem, och det lär dröja nån månad innan vi ses igen.

Igår kom min vän Emil. Vi får se till att träffas mycket nu i januari innan han åker upp till Boden där han ska bo ett halvår för att göra GMU (grundläggande militär utbildning). Lär nog inte ses under den tiden.. Inatt sov Becca här. Så mysigt! Det var jättelängesen vi sov över, kollade på film och pratade långt in på natten. Jag saknar det. Längtar till jag ska upp till Arvika och hälsa på henne. Det blir mysigt! <3

Nu ska jag mangla lakan, sen är det 7 timmar jobb som gäller! 




När vi var i Höllviken gick jag lös på Matildas ögon med en massa färger. Vad tycks? 


Söta Hedvig och Matilda. :)



Sista dagen i Stockholm

Hej! Idag var vår sista dag i Stockholm. Imorgon kvart över elva går bussen hem. Är dock inte hemma förrän vid halv sju. Lååång bussresa!

Idag har vi varit på stan hela dagen. Åkte till Söder och gick runt där en stund innan vi åkte in till centrum och mötte upp Claras kompis Lovisa. Åkte högst upp i Kulturhuset och satte oss på caféet där. Vid femtiden åkte vi hem och nu har vi precis ätit. Jag lagade ugnsstekt fläskfilé med röd quinoa och nån sås. Blev rätt gott faktiskt. Känner dock att vi har ätit för lite grönsaker här. Så när jag kommer hem ska jag fan kränga massa nyttiga grönsaker! Haha

 

 

 


TATTOO INSPO

Åh vad jag vill gå och tatuera mig. Men är inte hundra procent säker på vad jag vill ha. Har en massa inspirationsbilder och idéer, men det är så svårt att bestämma sig. Man ska ju ändå ha det på kroppen resten av livet. Dock har jag inte ångrat den jag har en sekund, och det känns bra. :)
Mina tankar går i text och fåglar. Gärna på handleder, fingrar och revben. Får se vad det blir här näst! 
Som ni kanske har märkt gillar jag tatueringar utan färg. Denna är ett undantag. Jag älskar den! Så jävla vacker!

Bilder härifrån

Shopping


 

 


Lite bilder

 

 

 

 

 

Utsikten från sovrumsfönstret. Det man ser på andra sidan vattnet är Lidingö.

 

 

 


2 januari

God morgon! Fyy vad tråkigt väder det är idag! Vädret gör ju så otoligt mycket, och när det är sånt här väder bli man helt opepp på allt! Idag har vi inte gjort nått speciellt. Jag vaknade strax efter nio, sen åt jag frukost, kollade på tv och nu ska vi fixa lite lunch inna vi åker in till stan. Ska gå på mellandagsrean och kanske blir det ett besök på Fotografiska Museet. :)
Har förresten inte blivit frisk än, har fortfarande lite, lite ont i halsen. Men nu är det huvudet som är värst. Har ont i det kontant och det gör att jag känner mig väldigt seg och trögtänkt. Jobbigt läge alltså.. Speciellt när man är i Stockholm för en gångs skull och hade velat se stan.
Här kommer lite random cambilder. Som ni ser på den första är jag ganska trött.. x)

Nyår

Hejhej! Nån mer som känner sig smått bakis idag? Hehe.. Vi hade en väldigt mysig nyårsafton. God mat och mycket skratt.

Till förrätt blev det stekt macka med avocado och lax. Huvudrätten bestod av entrecote, klyftpotatis, smörstekta kantareller och sallad. Till efterrätt blev det pannacotta med vit choklad och till det blåbär. Gott!!

Strax före tolvslaget tog vi en promenad och hittade perfekta platsen för att se hela innerstan, Skansen och en liten bit av Nacka. Där blev det champagne och sen när det började smälla såg vi precis allt! Skansen var absolut fetast! Så jäkla stora och häftiga fyrverkerier!!

Till sist blev det så kallt att vi höll på att frysa fingrarna av oss, så vi gick tillbaka hem och åt ostbågar och melon. Sen kröp vi ner i sängen och flummade en bra bit in på natten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0