Outlet och middag på Basilika

God kväll! Har varit en lång dag idag med, dock inte lika intensiv. Eller inte intensiv på samma sätt i alla fall. Åkte ner till Svedala på förmiddagen och var där i några timmar. Kön till kassan var fruktansvärd. Men jag hittade ett par kuddar och sängkläder som gjorde det värt att vänta (ska visa snart!). ^^
Kom hem vid tre och sen hann jag bara starta en maskin tvätt, dammsuga lite och spela lite fiol innan Clara kom. Körde till Landskrona vid sextiden för att äta på thairestaurangen Basilika. Den är verkligen en av mina favoritrestauranger! Fantastisk god thaimat för en hyfsat billig peng. Riktigt mysig miljö också, och de som jobbar där är jättegulliga! Åt kycklingsoppa med kokos och lime till förrätt och tre små rätter till huvudrätt. De bestod av friterad kyckling, spett av fläskfilé med jordnötssås samt oxfilé med grönsaker. Serverades ris till, men det hoppade jag över. :P
När vi kom hem var det Gladiatorerna som gällde, final ju! Och såklart Earth Hour. Allt var släckt utom tven. Det är mysigt att släcka ner och tända massa ljus, ska göra det oftare! För en dryg timme sen åkte Clara hem. Nu ska jag sova. Lång dag imorgon också. Först träning, sen kvartettrep och sen jobb till 15.00-22.15.
God natt!

Äntligen vår!

God morgon. Blev för en stund sedan väckt av mamma. Ska ju till Svedala snart, så fick gå upp i tid. Men fy vad härligt att vakna till strålande sol innan åtta på morgonen. De sa ju att det skulle bli snö/storm, men var är den?? Inte för att jag vill ha den här.. För nu är det vår, på riktigt. Liite varmare, sen kan man ju gå i shorts. ^^ Så underbart!


Äntligen sova!

Nu är jag hemma efter konserten. Den varade i två timmar utan paus inräknad, vi åkte från Lund vid nio, och jag var hemma strax efter tio. Var skitjobbigt att cykla min halvmil hem vid havet. Det blåste som fan, motvind såklart. Och mörkt var det också. Som tur är har de satt upp belysning längs med cykelbanan vid havet, innan var där kolsvart och så hörde man bara havet, och såg ingenting än vad cykelbelysningen lös upp. Inte jättemysigt en sen kväll/natt..
Kom i alla fall hem tillslut och stekte lite halloumi och åt några blåbär med grädde (sommarkänsla!). Var hungrig efter all motion jag fått idag. Blev sammanlagt 2.5 mil cykling, 1.2 mil promenad och en timmes tufft pass på gymmet. Känns bra, och jag kommer att sova gott inatt! Imorgon ska jag upp tid, för vi ska åka till en outlet i Svedala. God natt på er!
Bild från i somras som jag tycker passar bra idag, hehe ;)

Ändrade planer

Blev lite ändrade planer nu på eftermiddagen. Filippas mamma var hemma när jag kom dit för att lämna noterna, så vi stod och pratade ett tag. Hon frågade om jag ville hänga med på LEL:s vårkonsert (det gymnasiet jag gick på och som Filippa nu går på). Så jag bestämde mig för det. Har precis duschat och slänger nu i mig en omelett. Om tio minuter ska jag cykla till Rydebäck för att åka med hennes mamma ner till Lund. Konserterna på LEL har för vana att bli fruktansvärt långa, upp emot tre timmar! Så håller tummarna för att det inte blir så ikväll. :P
Skulle ju egentligen ut och äta ikväll, men det får vi göra imorgon. ^^

Functional toning & cykeltur runt stan

Nu är jag hemma efter ett pass på gymmet. Var ju första gången jag gick på detta passet, och måste säga att det var ett jättebra pass! Känns i hela kroppen och jag kände inget behöv av att kompensera med gym efter. Cyklade till min vän Toni som bor 2-3 km från gymmet för att hämta noter, men pga mina felkörningar cyklade jag 4,5 km dit, och sen 6 km hem. Så har fått mig ett skönt träningspass nu på morgonen. Är lagom mör i armarna och axlarna, och såklart lite i benen en och en halv mils cyklande.
Solen skiner ute och tänkte utnyttja tillfället genom att ta en långpromenad till Rydebäck för att lämna noterna till Filippa. Är en dryg mil fram och tillbaka, så jag får va ute i solen ett bra tag. Sen måste jag såga ner lite rosbuskar i trädgården, spela fiol och sen ska jag duscha och göra vid mig. Ikväll ska vi eventuellt ut och äta, jag, mamma och Clara.
Åt precis resten av pajen jag och Clara gjorde igår. Eftersom båda äter LCHF gjorde vi pajskalet av 2 dl sojamjöl, 1 dl fullkornsdinkel och 100 g smör. Inte riktigt LCHF, men höll nere på kolhydraterna ändå. Vi fyllde den med grillad kyckling, parmesan och lite franska örter. Blev supergott, så hann inte ta en bild innan vi åt upp den, haha!
Slänger upp några sommarbilder från förra året. Fy vad jag längtar efter värmen! Ligga på stranden, ut och jogga i bara shorts och en topp, grilla på stranden sent på kvällen, bada...

Gymmet nästa

God morgon! Gick upp för ca en halvtimme sen. Ska snart cykla till gymmet för att först gå på ett pass, functional toning, som jag aldrig testat innan. Sen blir det nog lite gym också. Åt precis en skål grekisk yoghurt med några färska blåbär, och nu laddar jag upp med celsius. Det är en energidricka gjord på grönt te. Speciellt anpassad att dricka innan träning. Där är riktigt mycket koffein i, 200 mg per burk. Så man får verkligen sig en rejäl energikick! Och det behövs ju såhär tidigt en morgon när man ska till gymmet. Sen är de väldigt goda också. Min favorit är citron/lime. :)


29 mars

Nu är jag hemma efter jobb. Har tagit en dusch och snart kommer Clara. Ska fixa nått att äta nu, för åt inte så mycket lunch idag, så jag är jättehungrig! Jag och Clara ska som sagt fixa en grej, och sen ska vi nog bara ta det lugnt och kolla på tv. Final ikväll av Biggest Looser ju!! Så spännande!

RECENTION: Lumene 2 in 1 Skin-Perfecting Moisture-Booster

Täntke börja recensera lite saker här som jag testar. Ska börja med Lumene 2 in 1 Skin-Perfecting Moisture-Booster. Köpte den på Åhléns rea i Trelleborg för nån månad sen. Behövde en riktigt fukt-boost till min vintertorra hy, så kollade snabbt upp lite på nätet om denna när jag såg den på rean. Den hade fått full pott på i princip alla recetioner, så jag köpte två stycken.
Jag måste säga att jag har blivit helt beroende av denna produkt. Min hud är annars torr på vissa ställen och flagnar av när jag har smink på mig, men denna har gjort min hud helt perfekt. Den jämnar ut huden, gör den silkesmjuk, ger riktigt mycket fukt utan att huden blir fet, plus att den är en perfekt bas för smink. Jag har innan bara använt den i ansiktet, men på senare tiden har mina ögon varit riktigt torra (huden har trillat av så torr den var), så testade att använda den på ögonen igår kväll, och imorse fanns inte ett spår kvar av det torra. Dessutom är förpackningen väldigt praktisk och hygienisk.
Proukten är ett serum som jag använder under min vanliga ansiktiskräm, morgon och kväll. Jag kommer att fortsätta köpa denna så länge den fortsätter tillverkas! Och jag kan verkligen rekommendera den. :D
Pris: ca 140 kr
Betyg: 5+/5


Mina shoppingfynd ;)

Tänke visa det jag köpte igår på Topshop. Hade egentligen inte tänkt handla så mycket eftersom jag nyss köpte en MacBook, och om mindre än en månad åker jag till Frankrike. Men jag kunde inte låta bli att köpa ett par saker. Det var ju faktikt 25% på allt i butiken, och jag är sällan på Topshop. Dessutom hade jag ett presentkort på 100 kr osm jag var tvungen att använda snart.
Jag köpte i alla fall en vit spetstunika. Såg den när jag kom in i butiken och blev lite kär. Men den kostade ändå 499, och det är inte såna kläder jag är van att använda, så jag tvekade. Men tillslut blev det den i alla fall. Och en skitball oversize t-shirt med dödskallar på, och så är den ju lite rosa också. ^^ Köpte även silikoninlägg till högklackade skor, såna att sätta bak i hälen så skon inte glappar, samt två par att lägga fram i skorna för att minska trycket. Och ett spray till fötterna man använder på t.ex. sommaren för att fötterna/skorna ska hålla sig fräscha när man går med skor utan strumpor. Luktar skitgott! :D
Nu ska jag slänga ihop något som jag kan ha till lunch på jobb, sen göra vid mig och sticka.

OPI - Samoan Sand

Ett av mina favoritlack, det är neutralt, diskret och fräscht. Som de flesta OPI-lack är det bra att måla med, och det sitter länge. Som över- och underlack har jag Seche Vite och Seche Base.

Hemma

Nu är jag äntligen hemma! Hatar att åka tåg/buss mitt i natten en längre sträcka med byten. Speciellt nu när det är så kallt ute och blåser som faan.. Var helt underbart att krypa ner i sängen med en kopp te och min dator. ^^
Måste snart sova, för imorgon är det jobb som gäller. Jobbar elva till sex och innan jobb tänkte jag hinna ta en rask promenad. Om vädret tillåter vill säga, blir inte alls pepp på att promenera om det är mulet och grått ute, speciellt inte på morgonen. Efter jobb kommer Clara för vi ska fixa en sak som jag nog kommer att visa senare. :)
God natt! :)
Haha, såå trött. Orkar knappt le ju. xP

Burger King

Nu har vi varit på Topshop's VIP-kväll. Insåg att det går dåligt med kollektivtrafik så här sent, så får sitta på Birger King i Lund och vänta i en halvtimme på tåget. Äter chili cheese, så jävla gott! Behöver lite energi nu innan tågresan hem.

Köpte några saker på Topshop, ska visa imorgon om jag hinner! ;)


VIP-kväll på Topshop

Hej! Inatt sov ju Amelie här, och efter frukosten imorse tog vi cykeln/longboard in till stan för att träna. Jag är faktiskt grymt imponerad över mig själv, att igår kunde jag inte ens stå på brädan, och idag åkte jag minst 3 km på den. Går ju inte så snabbt än, men det är riktigt kul och jag gillar det verkligen. Så nu får jag väl köpa longboard snart, haha! Efter ett träningspass, core, cyklade jag hem till mig och duschade och målade naglarna. De blev väldigt neutrala i en färg från OPI som heter Samoa Sand. Nu sticker jag in till stan igen för att gå till Amelie. Vi tänkte ta en promenad innan vi åker till Nova Lund ikväll för att gå på Topshop's VIP-kväll. Ska bli riktigt roligt!
Idag har jag ett vanligt grått linne från Maison Scotch, min fina skallescarf från Alexander MacQueen och till det Replay boots och min skinnjacka. Läppstiftet är från Gina Tricot, förvånandsvärt bra och fin somrig färg!

Longboard!

Hej! Har haft en väldigt härlig dag. Har börjar föra över bilder till nya datorn och sen cyklade jag för att ta en lång promenad med Hampus. Blev 7,5 km och en cykeltur hem sen. Vid sextiden kom Amelie och vi stack ut och åkte longboard. Har aldrig stått på en skateboard eller longboard, och det var vingligt som fan i början. Men efter en timme kunde jag i alla fall ta mig fram hyfsat stabilt på den. Kommer bli mycket åkande i sommar känner jag på mig! :D

Nu blir det Gossip Girl resten av kvällen/natten. Trevlig kväll!


Träningsvärk!!

Vaknade med sån fruktansvärd träningsvärk idag. Känns verkligen i HELA kroppen. Jag tar mig fram som en 90-åring känns det som. Det tar en jäkla tid och jag får hålla fast i saker. Men det är ändå gött att känna resultat av träningen. :)

Har precis ätit frukost framför det sista avsnittet av True Blood säsong 4. Shit va bra det är! Och så spännande slut!! Nästa säsong börjar i juni har jag för mig, så vet inte hur jag ska klara mig tills dess! Hehe

Nu ska jag försöka komma på vad jag ska göra idag. Har en helt ledig dag med endast lite träning inplanerad, men får se om jag pallar med det. :P

Blandning av kesella och grekisk yoghurt med färska hallon, blåbär,

solrosfrön, pumpakärnor, hampafrön och kokoschips

 


Core, knockout och power

Hej! Hemma och nyduschad efter dagens träning. Hade bokat tre pass, brukar vanligtvis köra max två, men fanns så många roliga pass idag att jag inte kunde låta bli. Det började dock bli lite väl tungt mot slutet, så ska nog hålla mig till två direkt efter varandra. Sen kan man ju alltid ta ett på förmiddagen också, haha.
Nu har jag precis kollat på 30 grader i februari, bara två avsnitt kvar nu! Tycker att det är så bra! Ska sätta mig i sängen med min fina dator och skriva ett CV, ska nämligen söka ett jobb snart! ^^
God natt!

Godaste LCHF-bullarna!

Eftersom jag äter LCHF nu kan jag ju inte äta vanligt bröd och bullar. Hittade dock ett recept på LCHF-bullar gjorda på mandelmjöl. De innehåller också ost och ägg och är supergoda! Jag brukar göra halv sats och det blir perfekt för tre bullar som jag äter till frukost. Godast är dem med lite smör, ost och en god skinka på. Kan verkligen rekommendera dem!

 

Recept för en sats

Blanda:

2 dl mandelmjöl

2 ägg

2 dl riven ost (brukar minska det eftersom jag har ost på bullen sen också)

1 tsk bakpulver

 

Klicka ut smeten på en plåt och ställ in i ugnen på 200c varmluft (eller 225c vanlig) i 10 minuter.

 

Såhär fina blir de! Smakar som ostbullar, fast många gånger godare.

Lycka till!

 


Nya träningskläder

Köpte ju nya träningskläder för ett par dagar sedan. Speciellt mina gamla tights hade jag tröttnat på, plus att dragkedjorna vid fötterna hade gått sönder. Köpe ett set med tröja och tights på Team Sportia för 499. Riktigt billigt med tanke på att var för sig hade de kostat 998 kr. Älskar byxorna och använder dem varje dag när jag bara är hemma.

Köpte även en ny topp på Gina Tricot, härligt med lite färg tycker jag! Superskön och sitter perfekt gör den också, så ska köpa i fler galna färger. Kostar 59 kr har jag för mig, jättebilligt!

Promenad

 

Kom nyss hem efter en härlig promenad i solen. Älskar att våren är här! <3


Ledig idag

God morgon! Vaknade nyss av att telefonen ringde. Hade satt den på alarm för att jag inte ville sova bort dagen. Det är sol ute vilket är helt underbart! Nu ska jag ut och ta en powerwalk innan frukost och sen ska jag fixa lite saker här hemma. Ikväll är det träning som gäller! ;) Hörs sen!

Bild från Hilleshögs backar från förra sommaren. Vi brukar promenera låångt där på somrarna, så himla fint! :)


Våfflor

Nu har vi gjort våfflor och kollar på Prince of Persia. Skulle ju sett Avatar i blueray, så Hampus tog med sitt Playstation, men glömde fjärrkontrollen, haha! Så vi får se den en annan gång. Men det gör inget. Prince of Persia är också bra!

Eftersom jag inte äter kolhydrater gjorde vi våfflor av sojamjöl. Det blev ingen hit, får nog experimentera med receptet lite. Men med grädde och bär var det rätt gott ändå. :)


5,5 km

Heej! Idag mår jag jäkligt bra, trots alldeles för lite sömn de senaste nätterna. Somnade halv tre inatt och började jobba åtta imorse. Satt i kassan de första två timmarna och somnade till ett par gånger. Var så jäka trött! Men sen tittade solen fram där ute och jag blev plötsligt hur pigg som helst! Efter jobb kom Hampus hit och vi tog en joggingrunda, 5,5 km blev det idag. Så skönt! Första gången jag är ute och springer i år, haha. Hatar kyla, så har bara sprungit på gymmet hittills. Men nu blir det ändring på det! Minst en joggingrunda med Hampus i veckan. Jättekul att ha nån att jogga med. Fast det blir ju jobbigare eftersom vi snackar typ hela tiden, haha! Efter joggingen körde vi lite blandad styrka, och nu har jag precis duschat. Snart kommer Hampus hit och då blir det våfflor och Avatar i blueray!

Förresten, har köpt nya träningskläder, tights och en tröja. Från Craft. Så sköna att jag vill bo dem! Hehe.. ;)


MacBook Pro

Hej! Blev idag helt spontant ägare till en MacBook Pro 13". Har funderat på en sådan länge nu, men inte riktigt kännt att jag hade pengar till att köpa en (man är ju alltid lite snål när det kommer till så mycket pengar). Men idag såg jag en annon att de hade den på extrapris på Media Markt som öppnade i Helsingborg idag. Men innan vi skulle dit gick vi till Elgiganten för en annan sak, och då hade dom den där till samma pris! Har god erfarenhet av Elgigantens service och garantier, så köpte den där. Då får jag dessutom använda den i 30 dagar och sen lämna tillbaka den om jag inte är helt nöjd. Hur bra är inte det?? Nu älskar jag redan min dator och kommer aldrig att lämna den, men det är schyst att man får det. ;)
Nu när jag har en laptop (och inte behöver starta våran långsamma stationära pc varje gång jag ska sitta vid datorn) lär det bli mer blogginlägg också. Hoppas det i alla fall. ;)
Nu ska jag fixa naglarna och kolla på Biggest Loser, favoritprogrammet, hehe. Sen sova, för jobbar 8-17 imorgon, sen är det FEEST! Ha det bra!

Helgen

Hej! Har inte haft lust att blogga i fredags och igår, men nu får jag ju skriva något. I fredags gick jag upp innan åtta och promenerade till gymmet innan jag började jobba klockan tolv. Jobbade till åtta och sen skulle jag ut med Alex och Amelie, men var så trött att jag stannade hemma och sov. Igår skulle jag ut och springa med en kompis, men vädret var skit, så orkade inte! Satt hemma och kollade på True Blood istället, och sen kom Matilda vid fyra. Hon åker till Frankrike imorgon, så hon hade en lite mysig middag igår med tre kompisar. Jag blev kock och lagade en asiatisk soppa med kyckling, svamp, zucchini, thaibasilika och röd curry. Det blev välsigt gott måste jag säga. Och lättlagat var det också!

Idag väntar fyra pass på gymmet, core, combat, zumba och box. Kommer att kännas skönt ikväll! Men nu ska vi äta frukost här!

 


15 mars

Hej! Har haft fullt upp idag, så har inte hunnit blogga. Egentligen skulle båda tjejerna åkt hem igår kväll, men Amelie bestämde sig i sista stund för att stanna över. Åt frukost framför tven och sen åkte vi in till stan där jag mötte upp min kompis Maria som jag inte träffat sen studenten! Åkte till Väla för att jag skulle köpa skor. Köpte ett par Reebook Easytone att ha på jobb/promenera i. Skulle köpt ett par nya joggingskor också, men killen som är bra på skor va sjuk, så får åka ut dit en annan dag och köpa dem. :)
Tog en fika på Espressohouse i stan innan vi åkte hem och fixade mat och snackade en massa. När man inte har träffats på nio månader har man mycket att prata om. Maria har volontärarbetat på olika gårdar på Irland i höstas, så vi kollade på bilder och hon berättade. :) Åt god thaimat jag lagade och sen åkte hon vid nio. Ska snart sova för måste hinna till gymmet innan jobb imorgon. ^^


Gossip Girl

Har precis ätit god middag. Stekt gös med stekt paprika, zucchini, svamp och lök och en god sallad. Nu fortsätter vi med Gossip Girl resten av kvällen. :)


Sjukvården = kaos??

Efter vår mysiga lunch hos Amelie åkte vi till distriktmottagningen i Helsingborg för att Amelie skulle ta bort sina stygn. Kommer dit och möts av en lapp på dörren där det står att de har stängt pga renovering och öppnar igen den 15 mars, alltså imorgon. Lite märkligt med tanke på att hon hade tid idag. Vi öppnade i alla fall dörren och möttes av en byggarbetare som sa åt oss att ingen hade tid idag. Sen kom en kvinna och sa att det stämde att hon skulle ta bort stygnen. Vi leddes in i ett rum fullt av möbler och annan skit. Amelie placerades i en kontorsstol och fick sitta där när de tog stygnen. Sköterskan som gjorde det verkade sjukt förvirrad och tabbade sig flera gånger. Fick inte på sig plasthanskarna, tappade pincetten, såg inte stygnen pga dåligt ljus. Hennes kollega fick komma och hålla en ficklampa och så "letade" dem tillsammans efter trådarna. Haha, fan vilket förtroende man får för sjukvården. Eller inte... Stygnen är i alla borta och Amelie mår bra. :)


Träning & Gossip Girl

Efter en halvtimme core tog jag och Alex en snabb dusch på gymmet innan vi gick till Amelie. Hon kan inte träna pga sin nyopererade hand, så hon hade förberett jättegod lunch. Ostomelett, broccoli, pasta (jag fick keso istället) och tomat. Så jäkla gott! Nu blir det Gossip Girl maraton resten av dagen och kvällen. Mysigt!

 


Lyxig frukost

God morgon! Har ingen tid att passa förrän kl 12.30 idag då jag ska på Core, så jag passade på att lyxa till frukosten lite. Gjorde amerikanska pannkakor (dock använde jag mandelmjöl istället för vanligt) och nu äter jag dem framför True Blood. Till dem har jag frysta upptinade blåbär och hallon, turkisk yoghurt och färska jordgubbar! Köpte det på jobb igår, blev så otroligt sugen och de kostar inte särskilt mycket heller. 17 kr för 250g ekologiska jordgubbar. Jag måste unna mig färska jordgubbar oftare!


Myspys hos Clara

Skulle egentligen tränat combat ikväll, men var rätt seg på jobb så avbokade träningen och bestämde myskväll med Clara istället. Har ätit tonfisk och god sallad och druckit kaffe och ätit goda saker. Nu är det Big Brother och efter det ska jag ta bussen hem. Så kul att träffa Clara. Det va längesen!


Nostalgi

Tog en lång promenad med min vän Amelie för några dagar sedan. När vi gick förbi en lekplats föreslog Amelie att vi skulle åka linbana. Så sjukt längesen man gjorde det, men fasen vad kul vi hade! :D

 


12 mars

Hej bloggen! Idag är en jäkligt bra dag, solen skiner, jag såg årets första myra (myror = vår!) plus att jag är ledig idag. Har passat på att träna/röra på mig så mycket som möjligt idag när jag för en gångs skull är ledig och solen skiner. Tog en cykeltur in till gymmet imorse (6 km enkel väg) och var på en halvtimme core. Stack hem och åt lunch, kollade på ett avsnitt True Blood och tog en halvmils promenad. Kom nyss in efter att ha suttit ute i solen en stund. Fattar inte att det är så varmt nu att man kan sitta ute i solen utan att frysa ihjäl! Ååh, jag är så grymt taggad inför denna sommaren. Har nog aldrig längtat så här mycket!

 

Ska börja fixa med middagen snart, ska nämligen in och träna igen. Först ska jag på box klockan sju, sen är det zumba mellan åtta och nio. Ska åka inom Stadium och köpa ett par egna boxhandskar. De på gymmet luktar som att något dött inne i dem och legat där väääldigt länge. Känns inte så fräscht, hehe. :P

 

Helt underbart väder! Älskar att bo vid havet på våren/sommaren. <3

 


Bilder

Hej! Har inte haft tid att lägga upp bilderna från skogen än. Tiden går ju så fort, speciellt när man har fullt upp med jobb och träning. Och så har vår dator varit inne på lagning, så har inte haft tillgång till den på hela veckan. Ändå rätt skönt att ta paus från datorn, även om jag inte sitter vid den så ofta annars heller. :P
Gissa vilket djur?!



Eftersom jag blev sjuk och var inne den mesta tiden blev det inte många bilder denna gången.

RSS 2.0